Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ανεξάρτητος υποψήφιος στις ΗΠΑ προσπαθεί να χτυπήσει τον Τραμπ



Την υποψηφιότητά του για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του Νοεμβρίου, την ελπίδα ότι θα αποτελέσει τη Συντηρητική εναλλακτική λύση έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο άσημος Έβαν ΜακΜάλιν, πρώην αξιωματικός της CIA και σύμβουλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο.

Εξαπολύοντας αμέσως επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, στην ανακοίνωση υποψηφιότητάς του ο κ. ΜακΜάλιν κατηγόρησε τον κ. Τραμπ «απευθύνεται στους χειρότερους φόβους των Αμερικανών σε μία εποχή που χρειαζόμαστε ενότητα».

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, «δεν μπορώ να μείνω πια στο περιθώριο», τονίζει ο κ. ΜακΜάλιν στην επιστολή του.

Η υποψηφιότητα ωστόσο φαντάζει αδύναμη εξ αρχής, με δεδομένο ότι ο κ. ΜακΜάλιν έχει ήδη χάσει τη διορία δήλωσης συμμετοχής στα προεδρικά ψηφοδέλτια σε περίπου μισές από τις 50 πολιτείες, και δεν φαίνεται να διαθέτει τον προεκλογικό μηχανισμό που θα του επιτρέψει να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται ώστε να μπει στα ψηφοδέλτια στις εναπομένουσες πολιτείες.

Η πολιτεία του Τέξας παραδείγματος χάρη, απαιτούσε από τους ανεξάρτητους υποψήφιους να συγκεντρώσουν έως τα τέλη Μαΐου περισσότερες από 79.000 υπογραφές από κατοίκους που δεν ψήφισαν στις προκριματικές εκλογές είτε των Ρεπουμπλικάνων είτε των Δημοκρατικών.

Αυτό σημαίνει πως ο κ. ΜακΜάλιν θα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικά το δικαίωμα να μπει εκ των υστέρων στο ψηφοδέλτιο των πολιτειών που έχει «χάσει» και να διεκδικήσει τις υπόλοιπες.

Όπως και ο κ. Τραμπ, ο κ. ΜακΜάλιν δεν έχει υπηρετήσει ποτέ έως τώρα σε εκλεγμένο αξίωμα, και ακόμα και στη περίπτωση που υποστηρίζεται από γενναιόδωρους δωρητές, θα πρέπει να δημιουργήσει εκ του μηδενός τον μηχανισμό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει το ανώτερο αξίωμα των ΗΠΑ, ακριβώς τρεις μήνες πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου