Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Οκτώ πρόσφυγες νοσηλεύονται με ηπατίδιδα στο νοσοκομείο του Κιλκίς



Πρόκειται για επτά παιδιά και μία νεαρή κοπέλα από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, οκτώ πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας νοσηλεύονται με ηπατίτιδα Α στην Παιδιατρική και Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.   

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Βασίλειο Τριανταφυλλίδη, πρόκειται για 7 ανήλικα παιδιά και για μία νεαρή κοπέλα.   Όπως επισήμανε στο seleo.gr o κ. Τριανταφυλλίδης, «εμείς οι εργαζόμενοι είχαμε επισημάνει και παλιότερα τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αλλά και τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν. 

Από τον Μάρτιο, οπότε και σημειώθηκε κρούσμα Ηπατίτιδας Α', και δυστυχώς επαληθευόμαστε τώρα 4 μήνες μετά, με τα 8 περιστατικά που σημειώθηκαν σε διάστημα μόνο 10 ημερών». 

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε πως δεν υπάρχουν ανάλογες υποδομές για να αντιμετωπιστούν με απόλυτη ασφάλεια τέτοια περιστατικά ενώ επισημαίνει και τον τυχόν κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης. «Φοβόμαστε τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους νοσηλευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ διευκρίνισε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ  είναι ενήμερο για τα περιστατικά. 

Πηγή: lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου