Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Άδοξο φινάλε για Φιλιππίδη



Κάνοντας μια έγκυρη και τρεις άκυρες προσπάθειες στον τελικό του άλματος επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ο Κώστας Φιλιππίδης έμεινε εκτός διεκδίκησης των μεταλλίων. Τα χάλασε ο καιρός. 

Εκτός μεταλλίων έμεινε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο Έλληνας αθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5.50 στον τελικό του άλματος επί κοντώ, αλλά στη συνέχεια είχε τρεις αποτυχημένες στα 5.65 (στην πρώτη βρήκε τον πήχη με το χέρι) και βγήκε off και πήρε την έβδομη θέση. 

Δυσκόλεψε την προσπάθεια των αθλητών η βροχή και σε κάποιο σημείο καθυστέρησε η διαδικασία, καθώς δεν γινόταν να ανεβάσει τον πήχη ο μηχανισμός ανύψωσης. 

«Tα προβλήματα ήταν πολλά. Αρχικά με τον καιρό. Περιμέναμε μία ώρα και δεν ξέραμε αν θα ξεκινήσουν σήμερα οι αγώνες. Χαλάσανε οι στυλοβάτες, ο πήχης. Όλα αυτά με αποσυντόνισαν, όπως και τους άλλους αθλητές. Δεδομένων των συνθηκών αλλάξαμε πράγματα για να προσαρμοστούμε. 

Ξεκίνησα καλά τον αγώνα. Έκανα ένα καλό πρώτο άλμα στα 5.65, αλλά δεν μπόρεσα να το περάσω. Ήθελα να τα πάω καλύτερα, όμως όλα όσα έγιναν δεν με άφησαν να πάω καλύτερα. Ήμουν σε καλή κατάσταση και ένιωθα καλά, όμως υπάρχουν πράγματα που δεν υπολογίζεις», δήλωσε λίγο μετά το τέλος των προσπαθειών στην κάμερα της ΕΡΤ ο Κώστας Φιλιππίδης. 

Ολυμπιακό ρεκόρ έκανε μέσα στην πατρίδα του ο Ντα Σίλβα με έγκυρη προσπάθεια στα 6.03 μ. πήρε το χρυσό, αφήνοντας δεύτερο τον Ρενό Λαβιλενί και τρίτο τον Σαμ Κέντρικς. 

Η κατάταξη του τελικού: 

1. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 6.03 
2. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.98 
3. Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5.85 
4. Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.75 
-. Γιαν Κουντλίτσκα (Τσεχία) 5.75 
6. Τσανγκρούι Ξούε (Κίνα) 5.65 
7. Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία) 5.50 
-. Νταΐτσι Σαουάνο (Ιαπωνία) 5.50 
-. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.50 
10. Σόνεσι Μπάρμπερ (Καναδάς) 5.50 
11. Χέρμαν Τσιαραβίγλιο (Αργεντινή) 5.50 
Πάουλς Πούγιατς (Λετονία) ακυρώθηκε



Πηγή : sport-fm.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου