Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ο Τσίπρας ετοιμάζει μόνο "σανό" για την ΔΕΘ δεν έχει απολύτως τίποτε άλλο να παρουσιάσει για να εξαπατήσει




Κώστας Βουκελάτος

Ξέρουν όλοι στο Μαξίμου ότι δεν μπορούν αυτή την φορά να υποσχεθούν τίποτα ειδικά τώρα που τα παίρνουν όλα από τους πολίτες με την φοροκαταιγίδα, με τις κατασχέσεις και με τις μειώσεις συντάξεων που οδηγούν σε απόλυτη φτωχοποίηση εκατομμύρια Έλληνες.

Πέρυσι με θράσος ο Τσίπρας ανέβηκε στην έκθεση Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε τα πάντα εξαπάτησε, κορόιδεψε και έσυρε ένα λαό σε συνεχιζόμενη ύφεση χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον.

Από σήμερα ξεκινάει άλλωστε και νέα διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών που αφορά τα σκληρότερα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν, μέτρα τα οποία έρχονται σαν συνέχεια των εξαντλητικών μέτρων που παίρνονται εδώ και ένα χρόνο και είναι αποτέλεσμα του φιάσκου της καταστροφικής διαπραγμάτευσης που δήθεν έκανε για το καλό μας η ανίκανη κυβέρνηση Τσίπρα πέρυσι το καλοκαίρι.

Έτσι η μόνη κίνηση απόγνωσης του Τσίπρα είναι να πετάξει όσο "σανό" μπορεί και να παρουσιάσει εικονικές θετικές εξελίξεις στην οικονομία αγνοώντας ηθελημένα τα πραγματικά νούμερα της απόλυτης καταστροφής επιχειρήσεων και οικογενειακού προυπολογισμού που έχει επιφέρει η πολιτική του.

Από ότι έχουμε καταλάβει το σύνθημα του θα είναι «τα δύσκολα είναι πίσω» ένα σύνθημα χωρίς καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα γιατί η αλήθεια είναι ότι τα δύσκολα είναι παρών και τα δυσκολότερα για τους Έλληνες, την χώρα και την ίδια την κυβέρνηση είναι μπροστά και αυτό θα φανεί τους επόμενους δύο μήνες.

Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ανάκαμψης της οικονομίας όπως θέλει να παρουσιάζει με πλασματικά στοιχεία η κυβέρνηση, είμαστε σε ύφεση και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για το μέλλον.

Η κυβέρνηση θα πετάξει και αυτό που παίζει τις τελευταίες ημέρες για την επιστροφή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κάτι που θα της επιτρέψει σταδιακά να βγει όπως λέει οι ίδια στις αγορές, κίνηση που θεωρείται σημαντική από την κυβέρνηση αλλά που δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα γιατί απλά φοβούνται οι επενδυτές αυτή την κυβέρνηση για οποιαδήποτε επένδυση, ούτε για να φυτέψουν χόρτα σε 2 τετραγωνικά χώμα δεν πρόκειται να επενδύσουν.

Αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει σημαία το  Μαξίμου είναι η σύνοδο των ηγετών του Νότου και έχουν αρχίσει τα στελέχη της κυβέρνησης να διαλαλούν ότι τέτοιου μεγέθους πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και ειδικά αφού η σύνοδο θα ασχοληθεί με ένα κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό της ανάληψης πρωτοβουλιών κατά της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποτέλεσμα ο Τσίπρας πάει στην ΔΕΘ γιατί δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς και με ότι "σανό" έχει απομείνει θα προσπαθήσει να τελειώσει την ομιλία του χωρίς πολλά παρατράγουδα ώστε να φύγει και να αναφωνήσει από ανακούφιση "τέλειωσε και αυτό" αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα που θα έχει η ομιλία του στον ελληνικό λαό που εξαπατά διαρκώς εδώ και ενάμιση χρόνο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου