Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Ο δήμαρχος Ρόδου έδωσε συγχαρητήρια στον Φελπς διότι «έσπασε» το ρεκόρ του Λεωνίδα του Ρόδιου




Ο Φώτης Χατζηδιάκος απηύθυνε πρόσκληση στον Αμερικανό σούπερ σταρ να επισκεφθεί το νησί του Αιγαίου - Πρόσκληση και στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

Συγχαρητήρια επιστολή και πρόσκληση να επισκεφτεί τη Ρόδο, την πατρίδα του Λεωνίδα του Ρόδιου, απέστειλε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, στον Αμερικανό ολυμπιονίκη Μάικλ Φελπς που κατέρριψε το ρεκόρ που διατηρούσε για 2000 χρόνια, από το 2ο αιώνα π.Χ, του αρχαίου ολυμπιονίκη Λεωνίδα του Ρόδιου, ο οποίος είχε κατακτήσει δώδεκα μετάλλια σε τέσσερις συνεχόμενες Ολυμπιάδες.

Πρόσκληση επίσης απηύθυνε ο δήμαρχος Ρόδου και στην Ελληνίδα ολυμπιονίκη 'Αννα Κορακάκη με σκοπό να τιμηθεί στο νησί στο πλαίσιο αγώνων των σκοπευτικών ομάδων των υπαλλήλων των ευρωπαϊκών Τραπεζών που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο.

Ποιος είναι ο Λεωνίδας ο Ρόδιος

Ο Λεωνίδας έζησε κατά το 2ο π.Χ. αιώνα και η καταγωγή του ήταν από το νησί της Ρόδου. Αγωνίστηκε σε τρία αθλήματα δρόμου, το στάδιο, το δίαυλο και τον οπλίτη δρόμο. Κατάφερε να κερδίσει και τα τρία, την ίδια ημέρα, λαμβάνοντας την τιμή του τριάστη. 

Στις αρχαίες ελληνικές επιγραφές αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος δρομέας της αρχαιότητας, καθώς κέρδισε τον κλάδο ελιάς και στα τρία αυτά αθλήματα σε τέσσερις συνεχόμενες Ολυμπιάδες και πιο συγκεκριμένα στην 154η, την 155η, την 156η και την 157η Ολυμπιάδα.

Τα δώδεκα «μετάλλια» που κέρδισε σε τέσσερις Αγώνες, τον κατέστησαν τον πλέον πολυνίκη αθλητή των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα διαφορετικά σωματικά προσόντα που απαιτούσε το κάθε ένα από αυτά τα αθλήματα, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στον άθλο του.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου