Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Κάηκε το ιστορικό κέντρο της Λευκάδας




Δέκα παραδοσιακά σπίτια, ξύλινα αντισεισμικά κτίρια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, καταστράφηκαν από το πέρασμα της φωτιάς που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χθες στο κέντρο της Λευκάδας. Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού.

Η φωτιά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από την πυροσβεστική, τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ενώ για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των Ξένων.

Μάλιστα, οι πιστοί μετέφεραν σε ασφαλές σημείο αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι από σπίτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Αμέσως πήρε τρομακτικές διαστάσεις καίγοντας το ένα ξύλινο σπίτι μετά το άλλο.


Η περιοχή παρέμεινε για αρκετές ώρες αποκλεισμένη, ενώ τις πληγές τους μετρούν οι Λευκαδίτες που είδαν τα σπίτια τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.


Μεγάλη δύναμη πυροσβεστών έδωσε μάχη με τις φλόγες προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί και κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 άνδρες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε ένα ελικόπτερο S-64 Έρισκον.



Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφτηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου όπου συνεχάρη όλα τα στελέχη τα οποία έλαβαν μέρος με αίσθημα, όπως είπε, αυτοθυσίας και αποτελεσματικότητας, στη δύσκολη προσπάθεια περιορισμού και κατάσβεσης της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει προ ημερών στην περιοχή αυτή του Νομού Αργολίδας. Ο υπουργός με την ευκαιρία αυτή, απηύθυνε τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς όλο το Πυροσβεστικό Σώμα, που με όλες του τις δυνάμεις και με κίνδυνο της ζωής των ανθρώπων του, δίνει καθημερινά αυτή την εποχή, σε κάθε σημείο της χώρας που θα το καλέσει το καθήκον, τη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και της ζωής των πολιτών, όταν αυτή απειλείται.






Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου