Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Χαμός στην Κρήτη! Γερμανός τουρίστας σε ταξιτζή: "Δεν σε πληρώνω γιατί χρωστάτε στη χώρα μου"!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Επεισοδιακή ήταν η μεταφορά δύο Γερμανών τουριστών από ξενοδοχείο της Αγίας Πελαγίας στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου. Αρνήθηκαν να πληρώσουν τον οδηγό ταξί, με την... δικαιολογία ότι η Ελλάδα χρωστάει χρήματα στην Γερμανία!

Οι δύο Γερμανοί τουρίστες αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 40 ευρώ που "έγραψε" το ταξίμετρο για την διαδρομή Αγία Πελαγία – αεροδρόμιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες είπαν στο οδηγό ταξί πως είχαν πληρώσει την διαδρομή όταν έκλεισαν το τουριστικό τους πακέτο στην Γερμανία!

Ο οδηγός δήλωσε στους τουρίστες ότι δεν είχε πάρει από κανέναν χρήματα και πως βρέθηκε στο ξενοδοχείο για να τους παραλάβει μετά από κλήση που δέχθηκε από την ρεσεψιόν, ωστόσο η ανταπάντηση που του έδωσαν τον άφησε εμβρόντητο: “Δεν πρέπει να σε πληρώσω, γιατί χρωστάτε λεφτά στην Γερμανία...”!

Η συνέχεια στο... αστυνομικό τμήμα

Μετά από αυτή την απίστευτη απάντηση, άπαντες μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα του αερολιμένα, αφού ο οδηγός ταξί ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, με τον Γερμανό να επιμένει πως δεν πρόκειται να πληρώσει για την κούρσα!

Υπό την απειλή της υποβολής μήνυσης -που θα σήμαινε και την παραμονή των τουριστών στο αυτόφωρο για το Σαββατοκύριακο- ο Γερμανός τουρίστας ζήτησε από τον οδηγό ταξί έναν τραπεζικό λογαριασμό (!) για να του καταθέσει τα χρήματα όταν θα επέστρεφε στην πατρίδα του!

Η επιμονή όμως του οδηγού ταξί να πληρωθεί άμεσα για το δρομολόγιο και η απειλή της... στενής, έκανε τους Γερμανούς να πληρώσουν τελικά το αντίτιμο της κούρσας και να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό που καταγράφεται στην Κρήτη, αφού πολλές φορές οι ιδιοκτήτες ταξί έρχονται αντιμέτωποι με την προσβλητική συμπεριφορά τουριστών, κυρίως Γερμανών, όμως το κακό φέτος έχει παραγίνει... Αγένεια, ειρωνείες και υποτιμητικά σχόλια είναι μερικά μόνο από τα κακώς κείμενα της τουριστικής σεζόν που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.



Πηγή: ekriti.gr, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου