Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η Νέα Δημοκρατία απαντά στα δήθεν σενάρια προστριβών μεταξύ στελεχών του κόμματος



Του Δημήτρη Γκάτσιου 

Εμφατικές απαντήσεις σε όσους επιχειρούν με... νύχια και με δόντια να παρουσιάσουν και να συντηρήσουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα κλίμα ρήξης στις σχέσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, με αφορμή την εξαγγελθείσα δίκη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δίνει τις τελευταίες ώρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγές της οδού Πειραιώς βάζουν στο στόχαστρό τους δημοσιεύματα, αλλά και τοποθετήσεις ακόμα και πρώην στελεχών της παράταξης, επισημαίνοντας πως οι όποιες προσπάθειες να δημιουργηθεί πρόβλημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θα πέσουν στο κενό.

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν άριστες τις σχέσεις του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Καραμανλή και αφήνουν να εννοηθεί πως πίσω από τη σεναριολογία περί "ρήξης” στις σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκεται η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία βλέποντας την απήχησή της στην κοινωνία να καταρρέει, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες με κάθε τρόπο από τα αποτελέσματα της αδιέξοδης πολιτικής της. "Στο πλαίσιο αυτό επιχειρεί να δημιουργήσει εντύπωση δήθεν εσωτερικών τριβών στη Νέας Δημοκρατίας γύρω από την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου. Αυτό ομολόγησε ο κ. Παππάς με τη δήλωσή του στις 2 Αυγούστου ότι "το αφήγημα του πρόσφατου παρελθόντος για τη χώρα, θα αποτελέσει και το επόμενο διάστημα επίδικο του πολιτικού ανταγωνισμού"”, αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Capital.gr, η παράταξη δεν πρόκειται να μπει στο... παιχνίδι της Κουμουνδούρου. "Είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε, όταν κάποιοι έλεγαν το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν". Δε θα.... τσιμπήσουμε σε αυτό το παιχνίδι. Οι σχέσεις Μητσοτάκη-Καραμανλή είναι άριστες”, επισημαίνουν, την ώρα που πηγές της οδού Πειραιώς χαρακτηρίζουν τις όποιες προσπάθειες για καλλιέργεια κλίματος τριβών στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης "ανόητες” και αναφέρουν πως είναι καταδικασμένες να αποτύχουν με πάταγο.

"Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως συμπαγής. Σε όλες τις μετρήσεις η συσπείρωσή της είναι της τάξεως του 90%. Κανένα σύννεφο δεν υπάρχει στον ουρανό της Νέας Δημοκρατίας”, σημειώνουν και διαμηνύουν ότι, ανεξάρτητα από επιμέρους στοιχεία, η πραγματικότητα είναι ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα και οι εσφαλμένοι χειρισμοί μετά τις εκλογές του 2009 οδήγησαν στο Μνημόνια και όχι το αντίθετο. 

"Κάτι το οποίο έχει τονίσει επανειλημμένως στη Βουλή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Νέα Δημοκρατία έχει αναλάβει τις όποιες ευθύνες της αναλογούν για την πορεία της οικονομίας. Δεν πρόκειται όμως να αναλάβει και ευθύνες άλλων. Γεγονός είναι επίσης, ότι ο Κώστας Καραμανλής πριν από τις εκλογές του 2009 είχε αναφερθεί με ειλικρίνεια στο πρόβλημα της οικονομίας και την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου, έδινε μια τελείως λανθασμένη εικόνα και ψεύτικες υποσχέσεις για παροχές, που έχουν μείνει στη μνήμη και στο δημόσιο λόγο ως "Λεφτά υπάρχουν". Δηλαδή, εκείνος που υπόσχονταν παροχές, εκείνος τελικά υπέγραψε το Μνημόνιο. Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ακριβούς αποτύπωσης του ελλείμματος εκείνης της χρονιάς, αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας του διεξάγεται. Η Νέα Δημοκρατία σέβεται την δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση και τις παρεμβάσεις της. Δεν πρόκειται να σχολιάζει επιμέρους αξιολογήσεις των δικαστικών οργάνων”, επισημαίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, σημειώνουν πως όσοι επενδύουν σε αυτήν την υπόθεση, νομίζοντας ότι έτσι θα δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, είναι... μακριά νυχτωμένοι. "Η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρό πολιτικό προβάδισμα και όλο και μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία. Διότι είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της χώρας. Για αυτό η δυναμική της αυξάνεται καθημερινά”, τονίζουν οι γαλάζιες πηγές. 

Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, εκτόξευσε πυρά κατά του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, με αφορμή άρθρο του στην "Εφημερίδα των Συντακτών” γύρω από το ζήτημα ΕΛΣΤΑΤ και Γεωργίου. Ο κ. Αυγενάκης, κινούμενος σε ιδιαίτερα υψηλούς και συνάμα αιχμηρούς τόνους, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια από ασήμαντα και μικρού μεγέθους πρόσωπα να δημιουργήσουν προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία, βάζοντας με τον τρόπο αυτό στο στόχαστρό του όχι μόνο τον πρώην βουλευτή και υπουργό, αλλά και όσα πρώην στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να παραμείνουν στην επιφάνεια, ανασύροντας σενάρια επί σεναρίων περί δήθεν ρήξη στις σχέσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή. "Βλέποντας τον αινιγματικό τίτλο του άρθρου (Ποιος είναι ο βάτραχος και ποιος ο σκορπιός στη Νέα Δημοκρατία, είναι ο τίτλος του άρθρου) θυμήθηκα την ιστορική ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: "Ποιος το είπε αυτό;" "Εγώ!", ... "Α, εσείς; Ε, τότε δεν πειράζει!'”, επεσήμανε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, σημείωσε ότι η συσπείρωση της παράταξης βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, σε αντίθεση με την Κουμουνδούρου που πορεύεται αποσυσπειρωμένη, ενώ διεμήνυσε ότι όσοι προσπαθούν να προκαλέσουν πρόβλημα, προσπαθούν μάταια, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως η διαφύλαξη της ενότητας αποτελεί κύριο μέλημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην πορεία του κόμματος προς τη διακυβέρνηση της χώρας. 


Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου