Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Στη Βουλή η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ για τις εικονικές συναλλαγές εταιρειών του Καλογρίτσα



Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητούν απαντήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης

Στη Βουλή φτάνει η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ για την έκθεση του ΣΔΟΕ που εντοπίζει εικονικές συναλλαγές ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ για έργα που ανέλαβαν - αλλά δεν παρέδωσαν ποτέ - στο ελληνικό δημόσιο δυο εταιρείες του ομίλου Καλογρίτσα. 

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητούν απαντήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης, την τύχη του πορίσματος του ΣΔΟΕ - οικονομικών ετών από το 2003 έως το 2006 - εάν έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα και εάν η Ομάδα Κατασκευών ΑΕ του κυρίου Καλογρίτσα έχει ενταχθεί στους 270 μεγαλοοφειλέτες που εντάχθηκαν σε ρύθμιση της κυβέρνησης με την οποία, όπως λένε, χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε λαθρέμπορους και χρήστες εικονικών τιμολογίων. 

Για άφεση αμαρτιών της κυβέρνησης σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής δεκάδων, ή και εκατοντάδων εκατ. ευρώ, είχε κάνει προ ημερών λόγο στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Επισήμανε μάλιστα, με αφορμή την εταιρεία Τοξότης ΑΕ που συμμετέχει στον εξελίξει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ότι δίνεται η εντύπωση πως το υπουργείο Οικονομικών συντονίζει τις ενέργειές του με τη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών.





Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου