Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Νέα φονική έκρηξη στην Τουρκία





Τουλάχιστον 8 νεκροί και 60 τραυματίες. Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής. Για «τρομοκρατική ενέργεια» έκανε λόγο ο κυβερνήτης του Γκαζίαντεπ.

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής στο Γκαζίαντεπ, στη νότια Τουρκία.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν, όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Ο Σαμίλ Ταγιάρ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι για την έκρηξη πιστεύει ότι ευθύνεται η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Την πληροφορία ότι «άνθρωποι σκοτώθηκαν» στην «βομβιστική επίθεση» στην Γκαζιάντεπ έδωσε και ο Μεμέτ Ερντογάν, επίσης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αλί Γιερλίκαγια νωρίτερα δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γάμου στη συνοικία Σαχίνμπεϊ οφειλόταν σε «τρομοκρατική ενέργεια».

Βίντεο από την επίθεση: 




Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου