Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Χέρι - χέρι Ερντογάν και Χαμάς λένε οι Γερμανοί - Αρνείται τα πάντα η Άγκυρα



Γκάφα ή καλοσχεδιασμένη ενέργεια για να δημοσιοποιήσει το Βερολίνο όσα επιθυμούσε ενδεχομένως να ήθελε κατά πρόσωπο να πει η Μέρκελ στον Ερντογάν, ειδικά τώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος «κουνάει το δάχτυλο» στην ΕΕ και απειλεί να τινάξει τη συμφωνία για το προσφυγικό στον αέρα αν δεν πάρει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Όπως όλα δείχνουν το έγγραφο με τον αριθμό 18/9274 αν και εμπιστευτικό έγινε φεϊγ βολάν και με αυτό τον τρόπο ακόμα και το κρατικό κανάλι της Γερμανίας το ARD δεν δίστασε πλέον να βγει στο προσκήνιο και να αναφερθεί σε τμήμα του συγκεκριμένου εγγράφου που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί τον Ερντογάν, και την τουρκική κυβέρνηση σχεδόν συνοδοιπόρους με τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Τουρκία αποτελεί «κεντρική πλατφόρμα δράσης για ισλαμιστικές οργανώσεις στην περιοχή της Μέσης και Εγγύς Ανατολής», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ στο ίδιο έγγραφο δεν παραβλέπουν και το «παιχνίδι» που παίζεται στο εσωτερικό της Γερμανίας, από οργανώσεις που πρόσκεινται στον Ερντογάν.

Η πρόσφατη μάλιστα συγκέντρωση οπαδών του στην Κολωνία δεν έμεινε στο απυρόβλητο καθώς οργανώθηκε εν μέρει από τη θρησκευτική οργάνωση Ditib, η οποία έχει υπό τον έλεγχό της εκατοντάδες τεμένη σε όλη τη Γερμανία.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον ρόλο της Ένωσης Τούρκων – Ευρωπαίων Δημοκρατών (UETD) που επίσης έπαιξε ρόλο στη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν και μάλιστα στο έγγραφο αναφέρεται πως η διασπορά «αποτελεί όργανο για την άσκηση προληπτικής εξωτερικής πολιτικής».
Είναι προφανές ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας έχουν θέσει υπό στενή παρακολούθηση οποιαδήποτε κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης εντός και εκτός Γερμανίας και ενημερώνουν με κάθε λεπτομέρεια την πολιτική ηγεσία, η οποία πράττει διπλωματικά και μη αναλόγως.

Από όσα αναφέρονται στο επίμαχο και... εμπιστευτικό έγγραφο που δόθηκε μαζί με την απάντηση σε ερώτηση των βουλευτών του Die Linke σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας με τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, το τουρκικό κυβερνόν έχει «ιδεολογική συνάφεια με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ενώ γίνεται ξεκάθαρο πως επί Προεδρίας Ερντογάν, έχει ενισχυθεί σημαντικά η Χαμάς.

Οι στενές σχέσεις της Άγκυρας με τη Χαμάς αλλά και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, φαίνεται επίσης – σύμφωνα με τους Γερμανούς – και από την εκπομπή δορυφορικών σταθμών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας μέσα από την τουρκική επικράτεια.

Η Άγκυρα μάλλον ετοιμάζει την αντεπίθεσή της και για αυτό τον λόγο δεν έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν, ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανέφερε πως πρόκειται για «νέο δείγμα της στρεβλής νοοτροπίας που έχει σκοπό να αποδυναμώσει» την Τουρκία και προσθέτει: «Ζητείται η απαιτούμενη εξήγηση από τις γερμανικές αρχές. Είναι προφανές ότι πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς υπάρχουν ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι στη Γερμανία, των οποίων η στάση των δυο μέτρων και δυο σταθμών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, περιλαμβάνουν τις αιματηρές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ που συνεχίζει να στοχεύει την Τουρκία. Ως χώρα, που ειλικρινώς αγωνίζεται εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας από όπου και άν προέρχεται, η Τουρκία αναμένει κι από τους άλλους εταίρους και συμμάχους της να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο».



Πηγή : Cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου