Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Καλλιάνος: «Ο Λεβέντης μου είπε αν ξαναεπιτεθείς στον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα»



Η απάντηση Λεβέντη: Το μέλλον θα δείξει ποιος λέει την αλήθεια

«Όλα άλλαξαν την ημέρα που επισκεφθήκαμε τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο. Βγαίνοντας, ο κ. Λεβέντης είχε αλλάξει γνώμη για όλους και για όλα» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος για να εξηγήσει τι συνέβη και αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων. 

Καταγγέλλοντας τον κ. Λεβέντη ότι έχει γίνει απολογητής και υμνητής του πρωθυπουργού, ο Γιάννης Καλλιάνος που έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα ως ο μετεωρολόγος που ενημέρωνε για τον καιρό από τη συχνότητα των κρατικών καναλιών, είπε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Μπορεί να είναι σοβαρό παιδί, όμως έφερε την καταστροφή». 

«Δεν πήγα στην Ένωση Κεντρώων για να λέω ότι είναι καλό παιδί ο Αλέξης και ότι ωρίμασε ο Αλέξης» συνέχισε ο κ. Καλλιάνος. 

Μάλιστα ο παραιτηθείς εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων κατήγγειλε ότι πρόσφατα, έπειτα από ανακοίνωση που είχε εκδόσει δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Βασίλη Λεβέντη ο οποίος τον προειδοποίησε: «Αν ξαναεπιτεθείς στον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα».

«Πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια σ' αυτό τον τόπο. Είμαι ένας άνθρωπος καθαρός και ένας άνθρωπος που λέω την αλήθεια. Δεν πήγα στην Ένωση Κεντρώων για να τον απειλεί κάποιος ότι θα τον διώξει από το κόμμα» τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος στον Σκάι. 

Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες ότι μετά την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη ΝΔ, ο Γιάννης Καλλιάνος απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τη ΝΔ. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με κανένα κόμμα». 

Το γραφείο Τύπου της Ενωσης Κεντρώων εξέδωσε ανακοίνωση το μεσημέρι της Τρίτης στην οποία αναφέρει: «Σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποχώρηση του Γ. Καλλιάνου, από την θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, τονίζουμε ότι το μέλλον θα δείξει, αν αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Καλλιάνος, ότι δηλαδή η ΕΚ πηγαίνει με τον Τσίπρα, είναι αληθή ή εάν ο ίδιος έχει μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς χώρο που όλοι υποψιάζονται».


Ο Λεβέντης πρότεινε στον κ. Καλλιάνο να τον... ξεκουράσει


Όπως τονίζουν πηγές, την Δευτέρα το μεσημέρι ο Γιάννης Καλλιάνος είχε συνάντηση με τον Βασίλη Λεβέντη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Ο ίδιος εξέφρασε τα παράπονά του σχετικά με τον προγραμματισμό του κόμματος και τη διαφωνία του σε σχέση με κάποιες θετικές δηλώσεις που γίνονται για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διαβεβαίωσε τον κ. Καλλιάνο πως δεν θα συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ουτε με κάποιο άλλο κόμμα. Μάλιστα, οι δυο τους συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την Παρασκευή για να τα πουν πιο αναλυτικά, με τον κ. Καλλιανο να αποχωρεί διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο της Ενωςης Κεντρώων πως η όποια πολιτική του σταδιοδρομία οφείλεται σε εκείνον και αναγνώρισε τη συμβολή του στην επιτυχία του. Ωστόσο, φαίνεται πως το γυαλί είχε ραγίσει ή κάτι μεσολάβησε, αφού λίγη ώρα αργότερα αργότερα απέστειλε την επιστολή αποχώρησής του.

 Ο κ.Καλλιάνος επιβεβαιώνει, μιλώντας στο protothema.gr, ότι ο κ. Λεβέντης όντως απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν πείστηκε από τα επιχειρήματά του. Σύμφωνα με τον ίδιον, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κατά τη διάρκεια του χθεσινού ραντεβού, του ανακοίνωσε ότι θέλει να τον… ξεκουράσει από το ρόλο του εκπροσώπου για να αποφύγει, όπως είπε, τις λακούβες. Παράλληλα, του μετέφερε ότι τον θέλει δίπλα του και θα τον βοηθήσει να εκλεγεί. Ο πρώην εκπρόσωπος ενημέρωσε τον κ. Λεβέντη ότι πλέον η Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που δεν τον εκφράζει. 

Αναφορικά με τις φήμες ότι ο κ. Καλλιανος έχει συμφωνήσει τη μεταγραφή του στη Νέα Δημοκρατία έγκυρες πηγές, από το περιβάλλον του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν επιβεβαιώνουν ότι υπήρχαν συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών ή υπάρχουν στην παρούσα φάση, χωρίς να εμφανίζονται βέβαια αρνητικοί σε ενα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον. Από την πλευρά του ο κ. Καλλιάνος διαβεβαιώνει πως δεν κάνει συζητήσεις με τη ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα σε αυτή τη φάση και πως θα μελετήσει τις θέσεις όλων των κομμάτων για να καταλήξει στις αποφάσεις του εάν θα συμμετάσχει σε κάποιο φορέα.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου