Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ο πολίτης δεν έχει να πληρώσει και η κυβέρνηση ανίκανη κάνεις πως δεν καταλαβαίνει





Όταν ενάμιση χρόνο η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας, κοιτάς πώς θα πάρεις τα πάντα από τους Έλληνες φορολογούμενους για να δώσεις τα χρέη που υποσχέθηκες ότι μπορείς και είσαι ικανός να δώσεις στους εταίρους.

Ενάμισυ εκατομύριο  φορολογούμενοι απειλούνται με κατασχέσεις από την Εφορία για χρέη που ξεπερνούν τα 500 ευρώ, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο ένας στους δύο φορολογούμενους έχει χρέη πρός το Δημόσιο.

Ή κυβέρηνση ανίκανη να προσφέρει ανάπτυξη και επενδύσεις στον τόπο έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ κατασχέσεων, δεσμεύσεων λογαριασμών και πλειστηριασμών ακινήτων σε 755.806 φορολογούμενους .Πρόκειται για το 50%  των φορολογουμένων στους οποίους οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ μπορούν να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

 4.003.372 φορολογούμενοι έχουν χρέη στην εφορία και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μόλις τους έρθει και ο ΕΝΦΙΑ. 

Συνολικά τα χρέη πρός την εφορία φτάνουν σχεδόν τα 90 δισ., σχεδόν το μισό ΑΕΠ της χώρας.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2016 φτάνουν τα 6,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων 5,956 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι, τον Ιούνιο του 2016 προστέθηκαν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,223 δισ. ευρώ από τα οποία τα 903 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι.

Ο πολίτης και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν και η χώρα οδηγείτε στην απόλυτη οικονομική καταστροφή με πάνω από το 50% των οικογενειών να οδηγούνται στην πτώχευση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου