Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

«Εξαφανίστηκαν» δύο στελέχη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα



Τα ίχνη δύο στρατιωτικών ακολούθων στην τουρκική πρεσβεία φέρονται να έχουν χαθεί τις τελευταίες ημέρες. Και οι δύο σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως έχουν «χαθεί» εκουσίως

Δύο στελέχη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα φέρονται να έχουν «εξαφανισθεί» εκουσίως τις τελευταίες ημέρες, υπό το φόβο να ανακληθούν στην Άγκυρα και να υποστούν κυρώσεις ως φίλα προσκείμενοι στους επίδοξους πραξικοπηματίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για τον επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής στην Αθήνα και τον ναυτικό ακόλουθο της πρεσβείας. Οπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, χωρίς όμως, να υπάρχει έως τώρα τουλάχιστον είτε επίσημη επιβεβαίωση, είτε διάψευση των πληροφοριών, τα δύο στελέχη ενδεχομένως να βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται σ΄αυτή την περίπτωση, ακόμη και να ζητήσουν άσυλο, όπως έκαναν πρόσφατα οι οκτώ συμπατριώτες τους που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. 

Τα ίχνη των δύο στελεχών, του συνταγματάρχη Ιρχάν Γιασιτλί και του ναυτικού ακολούθου Χαλίς Τουντς, φέρονται να έχουν χαθεί από τις 7 Αυγούστου. Τότε, οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερώσει επίσημα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την απόφασή τους να ακυρώσουν τα διπλωματικά διαβατήρια των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι ανακαλούνταν στην Τουρκία. Η ακύρωση των διπλωματικών διθαβατηρίων ισοδυναμεί με άρση της διπλωματικής ιδιότητας και προστασίας. 




Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου