Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Φίλης κατά ΑΝΕΛ για το τέμενος στον Ελαιώνα



Μηνύματα κατά όσων αντιτάσσονται στην κατασκευή του Τεμένους στον Ελαιώνα περιλάμβανε η ομιλία του Νίκου Φίλη στη Βουλή.

Μηνύματα κατά όσων αντιτάσσονται στην κατασκευή του Τεμένους στον Ελαιώνα περιλάμβανε η ομιλία του Νίκου Φίλη στη Βουλή. Ο υπουργός Παιδείας απευθυνόμενος και στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη διάταξη συνέδεσε την ανέγερση του και με την πάταξη της  ισλαμικής τρομοκρατίας.

«Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου ας μην επαναλάβουμε τα λάθη  που τώρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε «η ύπαρξη άτυπων τζαμιών είναι ντροπή για τη χώρα και τους Μουσουλμάνους και κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας».

Ο κ. Φίλης απεύθυνε το ερώτημα προς τους διαφωνούντες αν προτιμούν τα άτυπα τζαμιά ή τα νόμιμα που θα λειτουργούν με κανόνες και ασφάλεια και χαρακτήρισε αντισυνταγματική και ενάντια στιςθεμελειώδεις αρχές της Ευρώπης τη θέση της Χρυσής Αυγής.

Το κυβερνητικό στέλεχος γνωστοποίησε ότι θα δοθούν ακόμα τέσσερις άδειες λειτουργίας σε τζαμιά που λειτουργούν ήδη άτυπα στη χώρα.

Το νομοσχέδιο όπου έχει ενταχθεί η σχετική διάταξη θα ψηφιστεί σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια του Σώματος.

Παρά τη διάσπαση στον κυβερνητικό συνασπισμό η ρύθμιση δεν κινδυνεύει να καταψηφιστεί καθώς ψηφίζεται από την ΝΔ την Δημοκρατική Συμπαράταξη το Ποτάμι και το ΚΚΕ.


του Αντώνη Γαλανόπουλου
Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου