Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Τουρκία: Χόρευαν σε γάμο την ώρα της έκρηξης



Η τρομακτική στιγμή της έκρηξης ενός παγιδευμένου οχήματος στην επαρχία Βαν της Τουρκίας καταγράφηκε από την κάμερα που απαθανάτιζε ένα ευτυχισμένο ζεύγος νιόπαντρων να χορεύει σε γαμήλιο γλέντι.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν τεθεί σε εφαρμογή το φονικό σχέδιο των τρομοκρατών, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 70, οι νεόνυμφοι, συγγενείς και φίλοι χορεύουν αμέριμνοι.

Την ευτυχία στα πρόσωπά τους σβήνει, όμως, ο εκκωφαντικός ήχος της έκρηξης και μία λάμψη που προκαλεί τον πανικό ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτυπώνονται οι στιγμές πανικού που βίωσαν οι καλεσμένοι, καθώς φαίνονται να τρέχουν για να κρυφτούν κάτω από τραπέζια, είτε απομακρύνονται από τη βιτρίνα του χώρου που διοργανώθηκε το γλέντι.

Ακούγονται φωνές, μικροί και μεγάλοι τρέπονται σε φυγή και η μουσική έχει πάψει να παίζει, ενώ τα παράθυρα της αίθουσας θρυμματίζονται στο δευτερόλεπτο και σύννεφο σκόνης γεμίζει το χώρο.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, ενώ το παγιδευμένο όχημα είχε στόχο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, περιπολικά και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε την έκρηξη σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση, ωστόσο Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες στοχοθετούν πολύ συχνά αστυνομικά τμήματα και εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εξάλλου, ο κυβερνήτης του Βαν, Μεχμέτ Παρλάκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επέρριψε ευθύνες στην «τοπική τρομοκρατική οργάνωση», αναφερόμενος στην εκτός νόμου οργάνωση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Λίγες ώρες αργότερα, μία ακόμα έκρηξη σκόρπισε το θάνατο αυτή τη φορά στην πόλη Ελαγίζ, με θύματα τρεις αστυνομικούς και τουλάχιστον 200 τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο οποίος επισκέφθηκε το αρχηγείο της αστυνομίας που ήταν στόχος των δραστών, επέρριψε ευθύνες στο PKK.

Όπως είπε, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούν τυφλές επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλη τη χώρα όποτε είναι δυνατό και η Άγκυρα έχει αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού έπειτα από τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις.





Πηγή : e-radio.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου