Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ζητάνε απο το Άσυλο Ανιάτων να πληρώσει ΕΝΦΙΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ



Δεύτερο θύμα της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά το χαμόγελο του παιδιού είναι ένα άλλο ίδρυμα που προσφέρει κοινωνικό έργο.

Ποσό ύψους 1.028.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ ζητάει το υπουργείο οικονομικών να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων.

Αυτά τα ζητάει σε ένα από τα ιστορικότερα Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία στην Ελλάδα με τεράστιο κοινωνικό έργο.

Το σωματείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, και ζητά με ανακοίνωση του από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί «ως ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του του Δ.Σ. του Άσυλου Ανιάτων για το σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων του σωματείου, το 2015 πάλι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλήθηκαν να πληρώσουν 908.839,73 ευρώ σε ΕΝΦΙΑ, ενώ φέτος αυξημένο το ποσό ανέρχεται στα 1.028.000,05 ευρώ, παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία του σωματείου. 

Σημειώνουν ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία μέχρι το καλοκαίρι ήταν περίπου 4.000.000 ευρώ, τα οποία εξοφλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες (με την πώληση 4 ακινήτων) όμως από με την επιβολή του νέου ΕΝΦΙΑ και την επερχόμενη φορολογία εισοδήματος «ξαναβρεθήκαμε πάλι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Με λίγα λόγια οδεύει προς εξόντωση του το Άσυλο Ανιάτων και η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια παρακολουθεί την οικονομική του καταστροφή λόγω της υπερφορολόγησης που επιβάλει.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου