Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Νίκαια: Χαμός στα νοσοκομεία, αναζητούν μέσω Twitter αγνοούμενους



Το προσωπικό των νοσοκομείων δεν έχει κρατήσει τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητα των γιατρών ήταν η παροχή ιατρικής βοήθειας. Συγγενείς και φίλοι, αναζητούν με φωτογραφίες και στοιχεία μέσω Twitter τους αγνοούμενους

Το προσωπικό των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες από τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νίκαια, δηλώνουν ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους, ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια.

Οι τραυματίες έχουν κατανεμηθεί επί τη βάσει του αριθμού της εισόδου τους στα νοσοκομεία, ενώ στη σκηνή της επίθεσης τα πτώματα έχουν καλυφθεί με λευκά σεντόνια και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν πιστεύουν σε αυτό που συνέβη.

“Είδα τα πτώματα να πέφτουν δεξιά κι αριστερά καθώς το φορτηγό περνούσε. Πάγωσα. Όσοι βρίσκονταν εκεί έφερναν νερό και πετσέτες για τους τραυματισμένους, ενώ μετέφεραν στην άκρη του δρόμου, αυτούς που δεν είχαν καμία ελπίδα,” δηλώνει ο δημοσιογράφος Νταμιέν Αλεμάν.

Εν τω μεταξύ, συγγενείς και φίλοι, αναζητούν με φωτογραφίες και στοιχεία μέσω Twitter τους αγνοούμενους από το μακελειό στη Νίκαια.

"Twitter, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου", γράφουν οι χρήστες στην προσπάθεια αναζήτησης των αγαπημένων τους προσώπων.

Δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής Γερμανοί μεταξύ των θυμάτων στη Νίκαια

Κανένας Γερμανός δεν έχει διαπιστωθεί -για την ώρα- ότι βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νίκαια, ανακοίνωσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών, η γερμανική πρεσβεία στο Παρίσι και το γενικό προξενείο στη Μασσαλία βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν πληγεί Γερμανοί», δήλωσε πριν από λίγο στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) εκπρόσωπος του υπουργείου. «Αυτό δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή ούτε να το αποκλείσουμε ούτε να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος.



Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου