Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Έφηβος κάνει «ρόμπα» και στέλνει αδιάβαστο για τα Αρχαία Ελληνικά on air στην Βουλή τον Νίκο Φίλη



Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης γνωστός πολέμιος της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών αμέσως φρόντισε να αποδώσει στον βουλευτή της Βουλής των Εφήβων ιδεολογικά ελατήρια, την ώρα που ο έφηβος βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε ότι η καλή χρήση των Νέων Ελληνικών προϋποθέτει καλή γνώση της γλώσσας που αποτελεί και ρίζα της, που δεν είναι άλλη από τα Αρχαία Ελληνικά.

Ο Νίκος Φίλης σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τα επιχειρήματα του εφήβου του απάντησε:

«Δεν είναι λογικό στην πρώτη γυμνασίου να διδάσκονται περισσότερα Αρχαία από ό,τι Νέα Ελληνικά» επεσήμανε κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι «αν κάποιος δεν γνωρίζει καλά τα Αρχαία Ελληνικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μιλήσει καλά ελληνικά».

Ο νεαρός βουλευτής της Βουλής των Εφήβων Γιώργος Μπακάλης απευθυνόμενος από τα έδρανα της Βουλής δευτερολόγησε αναφέροντας με την σειρά του τα ακόλουθα στον κ. Φίλη: 

«Όπως ένα φυτό δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις ρίζες του, έτσι και τα Νέα Ελληνικά δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τα Αρχαία».

Το νεαρό ακροατήριο εν συνεχεία ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα για την ικανότητα του Γιώργου να στριμώξει φανερά τον Υπουργό Παιδείας. 

Και για του λόγου το αληθές παρακολουθήστε το απόσπασμα: 



Πηγή : newsit.com.cy


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου