Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Μπαγκλαντές: Λουτρό αίματος από τον ISIS με 26 νεκρούς-Ιταλοί στα θύματα




Σε μακελειό κατέληξε η επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων στο εστιατόριο σε συνοικία όπου κατοικούν διπλωμάτες και αλλοδαποί στην Ντάκα του Μπαγκλαντές

Σε μακελειό κατέληξε η επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων στο εστιατόριο σε συνοικία όπου κατοικούν διπλωμάτες και αλλοδαποί στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι, οι 20 ξένοι, ανάμεσά τους οι έξι τρομοκράτες. Ολα τα θύματα, ανάμεσά τους πολλοί Ιταλοί σύμφωνα με το ιταλικό ΥΠΕΞ, έφεραν τραύματα από αιχμηρά όπλα. 13 άνθρωποι διασώθηκαν, ένας Ιάπωνας και δύο άτομα από τη Σρι Λάνκα. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από 12 ώρες ομηρίας των αλλοδαπών από ενόπλους που εισέβαλαν στο εστιατόριο το βράδυ της Παρασκευής. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα κορίτσι από την Ινδία.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη και μάλιστα μέσω του Amaq δημοσιοποίησε φωτογραφίες από το εσωτερικό του καφέ που δείχνουν τα θύματα. Δεν έχει βεβαιωθεί εάν οι εικόνες αυτές είναι αυθεντικές. 

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα δήλωσε πως έξι ένοπλοι σκοτώθηκαν επίσης και ένας συνελήφθη ζωντανός κατά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα στο εστιατόριο από κομάντος του Μπανγκαλντές. Η πρωθυπουργός τόνισε πως είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία. "Είναι μια απαίσια ενέργεια. Τι είδους μουσουλμάνοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ανήκουν σε καμιά θρησκεία", δήλωσε. "Ο λαός πρέπει να αντισταθεί σ' αυτούς τους τρομοκράτες. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία στο Μπανγκλαντές".

Το γειτονικό Πακιστάν καταδίκασε επίσης σήμερα την "παράλογη τρομοκρατική επίθεση" στην Ντάκα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και στον λαό και την κυβέρνηση του Μπανγκλαντές.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 8 ή 9 ένοπλοι ηλικίας από 20 έως 30 ετών εισέβαλαν στο εστιατόριο σε μια στιγμή που ήταν γεμάτο με αλλοδαπούς ρίχνοντας χειροβομβίδες και πυροβολώντας αδιακρίτως. 




Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου