Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Το πραξικόπημα ήταν η ευκαιρία για την εδραίωση της δικτατορίας Ερντογάν



Δεν έχουν προηγούμενο οι διώξεις στην Τουρκία και όλα δείχνουν ότι η αποσταθεροποίηση έχει αρχίσει.

Το πραξικόπημα ήταν η ευκαιρία που ήθελε ο σουλτάνος Ερντογάν για να εδραιώσει την δικτατορία του και να δρομολογήσει τις διώξεις που είχε στο μυαλό του για να σταθεροποιήσει ένα ελεγχόμενο καθεστώς.

Μετά τις διώξεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων τις προηγούμενες ημέρες τις συλλήψεις και τους προπηλακισμούς χιλιάδων στρατιωτικών η εκκαθάριση δεν έχει τελειώσει.

Το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε τις άδειες 21.000 εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά ιδρύματα με την δικαιολογία ότι συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες. Έχουν τεθεί παράλληλα σε διαθεσιμότητα 15.200 υπάλληλοι του υπουργείου για φερόμενες διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με το δίκτυο NTV.

Έχουν υποβάλει παραίτηση 1.577 οι κοσμήτορες σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας εκ των οποίων οι 1.176 βρίσκονται σε δημόσια και οι 401 σε ιδιωτικά  πανεπιστήμια.

Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και απομακρύνθηκαν 492 μέλη του προσωπικού της ανώτατης ισλαμικής αρχής της χώρας, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ότι είχαν «τρομοκρατικές» διασυνδέσεις, ανέφερε ανακοίνωση της Αρχής.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) έθεσε σε διαθεσιμότητα 100 άτομα, με την κατηγορία ότι μπορεί να συνδέονται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

257 άτομα που εργάζονταν στο γραφείο του πρωθυπουργού παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, καθώς και κατασχέθηκαν οι ταυτότητες τους.

392 άτομα απολύθηκαν από το υπουργείο Οικογενειακών Ζητημάτων και Κοινωνικής Πολιτικής 

9.000 αστυνομικοί απολύθηκαν, ενώ δεκάδες κυβερνήτες και υψηλόβαθμοι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν καθαιρεθεί.

Μέχρι και ο προσωπικός σύμβουλος του σουλτάνου Ερντογάν για θέματα Πολεμικής Αεροπορίας, αντισυνταγματάρχης Ερκάν Κιβράκ, συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε διακοπές.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου