Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Κλειστό για ένα μήνα το γραφείο ταυτοτήτων του Τ. Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου



Γιάννης Αθανασίου

Το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ανθρωπίνου δυναμικού και δεν μπορεί να βγάλει υπηρεσίες.

Ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας Δημήτρης Μίχος Αστυνόμος Α΄ είναι ένας πετυχημένος αξιωματικός και έχει κερδίσει τον σεβασμό των δημοτών του Παλαιού Φαλήρου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Δημήτρη Μίχο  μας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού εδώ και πάρα πολύ καιρό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν οι υπηρεσίες.

Ο κ. Μίχος μας  είπε ότι οι αστυνομικοί που έχει στην διάθεση του υπερβάλουν εαυτό αφού αναγκάζονται να δουλεύουν διπλοβάρδιες και χωρίς ρεπό τις περισσότερες φορές για να μπορέσουν να αστυνομεύσουν σωστά την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Από τον μήνα Ιούλιο που αρχίζουν οι καλοκαιρινές διακοπές και πρέπει να μοιραστούν οι άδειες το τμήμα ασφαλείας βρίσκεται σε απόλυτη υποστελέχωση με αποτέλεσμα ο διοικητής να κάνει χρέη Αξιωματικού υπηρεσίας και γραμματέα μαζί.

Στο γραφείο ταυτοτήτων υπάρχει μόνο ένα άτομο που είναι επιφορτισμένο στην έκδοση των ταυτοτήτων και μετά την χορήγηση της καλοκαιρινής του άδειας που δικαιούται, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλον διότι θα υπάρξει πρόβλημα στην αστυνόμευση της περιοχής περιορίζοντας έναν ενεργό αστυνομικό σε ένα γραφείο ολόκληρη βάρδια.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η πλειοψηφία των αστυνομικών τμημάτων και εδικά η ασφάλεια και παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα των διοικητών για να μετατεθεί ανθρώπινο δυναμικό 
"φωνή βοώντος εν τη ερήμω".

Πρέπει να προσθέσουμε ότι μεγάλος αριθμός αστυνομικών που υπηρετούν στα τμήματα ασφαλείας παρά το ότι είναι χρεωμένοι σε αυτά απασχολούνται και είναι σε διάθεση για την φύλαξη πολιτικών, επιχειρηματιών και μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια και τις φυλακές .

Τώρα θυμήθηκα ότι πριν από ενάμιση χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν ότι θα γύρναγε όλους  τους υπεράριθμους σωματοφύλακες αστυνομικούς πίσω στην έδρα τους για να αστυνομεύονται καλύτερα οι πολίτες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου