Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Θα συνεχίσουμε να διακονούμε το λειτούργημά μας



Με αφορμή το πακέτο-βόμβα - Η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει με βδελυγμία το γεγονός» 

Με αφορμή την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά Εφέτη Πειραιά που ήταν μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου που δίκασε στην υπόθεση του Noor 1, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καταδικάζει με βδελυγμία το γεγονός, ενώ «δείχνει» ως ηθικούς αυτουργούς τους εκπροσώπους  των δύο άλλων λειτουργιών, της εκτελεστικής και  νομοθετικής.

Στον εν λόγω δικαστή στάλθηκε χθες παγιδευμένος φάκελος, αλλά ο παραλήπτης αντελήφθη  ότι το περιεχόμενο του φακέλου ήταν ύποπτος και πέταξε το φάκελο στην αυλή. Μάλιστα όταν ο φάκελος έπεσε στο έδαφος σχίστηκε λίγο και  διέκρινε  ένα καλώδιο. Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία.

Η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει με βδελυγμία το γεγονός» και επισημαίνει ότι η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά Εφέτη Πειραιά,    είναι η  δεύτερη μέσα σε διάστημα δύο μηνών κατά δικαστικών λειτουργών. 
          
Παράλληλα,  η ΕΔΕ επισημαίνει  «τις ευθύνες των εκπροσώπων των δύο άλλων λειτουργιών, εκτελεστικής- νομοθετικής, για συμπεριφορές και δηλώσεις που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις».
          
Τέλος,  η ΕΔΕ διαβεβαιώνει ότι «οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς θα εξακολουθούν με την ίδια υπευθυνότητα να διακονούν το λειτούργημά τους και να διαφυλάττουν πάντα και πρωτίστως την ανεξαρτησία τους».


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου