Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ο Τσίπρας εγκαινίασε το έργο προηγούμενων κυβερνήσεων στην Πάρο



Ο Τσίπρας απλά έκοψε την κορδέλα σε ένα έργο που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Φυσικά και δεν είχε προσκαλέσει κανένα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως όφειλε γιατί από το έργο ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του πέρασαν και δεν ακούμπησαν και θα έπρεπε έστω να μνημονευτούν όλοι όσοι ενήργησαν.

Τον αγιασμό του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, τέλεσε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έργα υποδομής όπως αυτό πρέπει να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν έναν ασφαλή χώρο για την ανάκαμψη της οικονομίας και υποστήριξε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και το αεροδρόμιο της Πάρου.

Όπως σημείωσε, είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή σε ένα νησί, το οποίο αποτελεί ισχυρό τοπόσημο για όλες τις διαφημιστικές εκστρατείες για την ανάδειξη της Ελλάδας και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Το έργο που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αφορά το νέο αεροδρόμιο έχει βάρος στο νέο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης και δίνεται η δυνατότητα πλέον να δεχθεί και πτήσεις του εξωτερικού, να δεχθεί μεγαλύτερα αεροσκάφη και άρα με περισσότερες διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο. Το νέο αεροδρόμιο διαθέτει πλήρεις, σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές και εγκαταστάσεις διαδρόμου. Το συνολικό μήκος του διαδρόμου είναι 2.000 μέτρα, με επιχειρησιακό μήκος 1.400 μέτρων.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου αεροσταθμού, με προοπτική επέκτασής τους.

Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου θα τετραπλασιάσει την αεροπορική κίνηση της Πάρου, με οφέλη για την οικονομία, τον τουρισμό, την απασχόληση, την τοπική κοινωνία.

Ο νέος διάδρομος μήκους 2000 μέτρων του αεροδρομίου της Πάρου, κόστισε 15,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι διαδικασίες χωροθέτησης, τεχνικών περιβαλλοντικών μελετών κλπ για την κατασκευή νέου διαδρόμου είχαν ξεκινήσει πριν από μια 20ετία, το 1996 και η δημοπράτηση του έργου έγινε το 2011. 

Η Νέα Δημοκρατία μέσο του εκπροσώπου τύπου Γιώργου Κουμουτσάκου,αφού κάνει λόγο για μια καλή ημέρα για το νησί και τον τουρισμό αναφέρει πως τα σημερινά εγκαίνια είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών ανθρώπων και μιας σειράς κυβερνήσεων και συνεχίζει αναφέροντας πως:

Ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα.Τέτοια έργα, όπως αυτό, που θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών Κυβερνήσεων, θα υπάρξουν και στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, θα αλλάξει την σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων Κυβερνήσεων. 

Θα αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου.

Γιατί, πρώτα απ’ όλα, αυτό απαιτεί η συνέχεια του Κράτους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου