Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ήταν έτοιμοι να φέρουν τον Ερντογάν πολιτικό πρόσφυγα στην Ελλάδα!




Στην Ελλάδα ήθελαν να ζητήσουν άσυλο οι συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις πρώτες ώρες του πραξικοπήματος, αλλά ο «σουλτάνος» στάθηκε στο ύψος του και αρνήθηκε οργισμένος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Posta που αναδημοσιεύει η Hurriyet, τα πρώτα λεπτά που ενημερώθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν και η προσωπική του ασφάλεια, στο ξενοδοχείο που παραθέριζε στη Μαρμαρίδα, ότι έχει ξεκινήσει πραξικόπημα στη χώρα, έγινε προσπάθεια να καταστρωθεί σχέδιο διαφυγής του Τούρκου Πρόεδρου για την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου δημοσιεύματος, το βράδυ του πραξικοπήματος, φίλοι και συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έψαχναν το ενδεχόμενο να τον μεταφέρουν σε κάποιο ελληνικό νησί.

Την αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής του ξενοδοχείου, που διέμενε ο Τούρκος Πρόεδρος στη Μαρματίδα, Σερκάμ Γιαζιτζί.

Μάλιστα όπως υποστήριξε η πρόταση αυτή εξόργισε τον Ερντογάν.

«Τι κάνω στο ελληνικό νησί», φέρεται να είπε. «Σας ζητάω να με πάτε στην Κωνσταντινούπολη βρείτε τρόπο», τόνισε.

Μία εκδοχή για το πώς μπορεί να ενημερώθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, ότι επίκειται πραξικόπημα και να κατάφερε να διαφύγει, φέρνει στο φως το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο ιρανικά ΜΜΕ.

«Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας προειδοποίησαν τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι πρόκειται να γίνει απόπειρα πραξικοπήματος, λίγες ώρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα τανκς στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό πρακτορείο.

Παράλληλα σημειώνει ότι η ιρανική ιστοσελίδα Fars News υποστηρίζει ότι ο ρωσικός στρατός υπέκλεψε επικοινωνίες του τουρκικού στρατού και έτσι κατάλαβαν ότι οργάνωναν πραξικόπημα.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, στον ιστοτοπό της, υποστηρίζει πως η ΜΙΤ (Μυστική υπηρεσία πληροφοριών) της Τουρκίας, είχε προειδοποιήσει την στρατιωτική ηγεσία της χώρας ότι επίκειται πραξικόπημα, λίγες ώρες πριν αυτό εκδηλωθεί. Η εφημερίδα, επικαλείται ανακοίνωση της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας που αναρτήθηκε χτες στην ιστοσελίδα της.

Η υπηρεσία είχε προειδοποιήσει τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας για επικείμενο πραξικόπημα, περίπου έξι ώρες πριν αυτό εκδηλωθεί.



Πηγή : tribune.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου