Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Τραγικές εικόνες στην Τουρκία από την διαπόμπευση των στρατιωτικών




Διαβάζουμε στο protothema.gr

Στη δημοσιότητα φωτογραφία στρατηγών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, με εμφανή τα σημάδια της αστυνομικής βίας στα πρόσωπά τους - Ανάμεσά τους ο Ακίν Οζτούρκ, πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού - Τους ξεγυμνώνουν και τους βάζουν να βλέπουν τον Ερντογάν στην τηλεόραση!

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται από το Σάββατο ο πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, στρατηγός Ακίν Οζτούρκ.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, θεωρείται ότι συμμετείχε -ακόμα και ως «εγκέφαλος»- στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Στο παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε στα κεντρικά γραφεία του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας και μεταδόθηκε από το πρακτορείο Anadolu, φαίνεται ο Οζτούρκ, μαζί με άλλους πραξικοπηματίες, καταβεβλημένος, αλλά και χτυπημένος, αν κρίνει κανείς από τις εκδορές στο πρόσωπό του και από τον επίδεσμο, ο οποίος καλύπτει το ένα του αυτί.

Σε ανάλογη κακή κατάσταση δείχνουν και οι λοιποί πραξικοπηματίες που φωτογραφήθηκαν πλάι του, με το καθεστώς Ερντογάν να κάνει επίδειξη δύναμης και μην διστάζει να τους διαπομπεύσει.



Πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ήθελαν τον Ακίν Οζτούρκ να είναι ο «ηγέτης» των πραξικοπηματιών, ωστόσο, όπως μεταδίδει τώρα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, 37 αξιωματικοί της χωροφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας πιθανότατα βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.  

Μάλιστα, την Κυριακή έγινε γνωστό ότι οι αρχές της Τουρκίας ότι κρατείται και ο στρατηγός Μπεκίρ Ερτζάν, διοικητής της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους στον διεθνή συνασπισμό κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι εικόνες που φτάνουν γενικά τις τελευταίες ώρες από την Τουρκιά σοκάρουν.

«Η αστυνομία του Ερντογάν ταπεινώνει Τούρκους στρατιώτες. Τους βάζει στη γραμμή, όπως τους φυλακισμένους του Ισλαμικού Κράτους, τους αναγκάζει να βλέπουν τον Ερντογάν κα ιτους βασανίζει» έγραψε την Κυριακή ένας χρήστης του Twitter, σχολιάζοντας τις παρακάτω φωτογραφίες που φαίνεται πως τραβήχτηκαν στην πόλη Σιρνάκ της Τουρκίας.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου