Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Εικόνες υποανάπτυκτων παρακμιακών ισλαμικών κρατών μετά από πραξικόπημα



Οι σοκαριστικές εικόνες από τον εξευτελισμό των στασιαστών: Μαστίγωμα και ξεγύμνωμα

Ορκισμένοι να λάβουν εκδίκηση από τους «προδότες» είναι οι οπαδοί του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι οποίοι εξευτέλισαν με όποιο τρόπο είχαν στη διάθεσή τους τους συλληφθέντες και παραδοθέντες στασιαστές.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν στρατιώτες να έχουν αναγκαστεί να ξεγυμνωθούν στην Άγκυρα, ενώ στη Γέρφυρα του Βοσόπορου δέχονται το ανηλεές ξύλο οπαδών του Ερντογάν. Μάλιστα, κάποιοι έχουν βγάλει τις ζώνες τους και τους μαστιγώνουν.

Την ίδια ώρα, έχουν συλληφθεί συνολικά 1563 στρατιωτικοί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία.

Εξάλλου πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Επίσης, σχεδόν 60 στρατιωτικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, παραδόθηκαν σε οπλισμένους αστυνομικούς σε μια από τις γέφυρες στα Στενά του Βοσπόρου σήμερα, εγκαταλείποντας τα άρματα μάχης τους με τα χέρια ψηλά, όπως καταγράφηκε σε πλάνα που μετέδωσε απευθείας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk λίγο μετά τις 8 το πρωί του Σαββάτου.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε νωρίτερα ότι είδε δεκάδες στρατιωτικούς να παραδίδονται στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, λίγες ώρες αργότερα, και στην Άγκυρα, στο γενικό επιτελείο στρατού, παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές που είχαν περικυκλώσει το κτίριο περίπου 700 άοπλοι στρατιώτες.

Επιπλέον, λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθησαν με την κατηγορία της «προδοσίας» ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλί Οζτούρκ και ο διοικητής Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων αντιστρατηγός Μετίν Ιγιντλί, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

H σύλληψη των δύο ανωτάτων στρατιωτικών έγινε με ένταλμα του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας.

Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι ήταν εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων και θα δικαστούν με την κατηγορία της «προδοσίας».












Πηγή: εφημερίδα Ηurriyet, athensvoice.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου