Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η Ευρώπη φοβάται επιθέσεις από «μοναχικούς λυκους»



Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών από «μοναχικούς λύκους».

Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών από φανατικούς ισλαμιστές στο εσωτερικό της χώρας. 

«Η Γερμανία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο επιθέσεων από "μοναχικούς λύκους" αντίστοιχες με την επίθεση που πραγματοποίησε ο 17χρονος με τσεκούρι κατά επιβατών τρένου το βράδυ της Δευτέρας», είπε ο Γερμανός υπουργός.

«Όπως σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανία είναι επίσης στόχος της διεθνούς τρομοκρατίας. Κατά συνέπεια, έχω πει εδώ και καιρό, ότι η κατάσταση είναι σοβαρή», δήλωσε στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης της επίθεσης στο γερμανικό τρένο καταγόταν μάλλον από το Πακιστάν, παρά από το Αφγανιστάν, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Η δραματική προειδοποίηση του κ. Μεζιέρ σε συνδυασμό με την αντίστοιχη χθεσινοβραδινή δήλωση του Γάλλου πρωθυπουργού Μ. Βαλς, δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και πιθανότατα οι αρμόδιες αρχές αναμένουν και νέες τρομοκρατικές επιθέσεις από ριζοσπάστες ισλαμιστές που δρουν ως «μοναχικοί λύκοι». 

Η δήλωση του κ. Μεζιέρ έρχεται λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη δήλωση του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς σύμφωνα με την οποία οι Γάλλοι πρέπει «να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή και να την πολεμήσουμε» και φυσικά δύο ημέρες μετά την επίθεση, με μαχαίρι και τσεκούρι,  σε τρένο της Βαυαρίας 17χρονου ισλαμιστή και πέντε ημέρες μετά το μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας προειδοποίησε πως η Γαλλία θα πρέπει να αναμένει «περισσότερες επιθέσεις» και «άλλα αθώα θύματα».

«Παρόλο ότι είναι δύσκολο να προφέρω αυτά τα λόγια, είναι το καθήκον μου να το κάνω: Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα σκοτωθούν», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Βαλς, ενώπιον των βουλευτών κατά τη διάρκεια συζήτησης για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη γαλλική μετά την στην Νίκαια, δείχνοντας ευθέως ότι η Ευρώπη αναμένει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις ενδεχομένως από μοναχικούς λύκους» στο εσωτερικό της.

«Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε, αλλά να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή και να την πολεμήσουμε», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.




Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου