Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Αντί να επιθεωρούν τα καινούργια, ας επισκέπτονται τα ετοιμόρροπα…



Ο λόγος γίνεται για το ολοκαίνουργιο νοσοκομείο Θήρας που έχει…εγκαινιαστεί σε διάφορες φάσεις του, και για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς που καταρρέει και χρειάζεται άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και προσοχή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας…

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ), το οποίο θα εγκαινιαστεί εντός του Ιουλίου, επισκέπτεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από την διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Όλγα Ιορδανίδου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), Μιχάλη Σταύρου και την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», Ελένη Κωστοπαναγιώτου.

Ο αναπληρωτής υπουργός θα επιθεωρήσει τις υποδομές του νοσοκομείου και θα συνομιλήσει με το προσωπικό, το οποίο έως αυτή τη στιγμή αποτελείται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές –ριες, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό. Μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει συνάντηση με φορείς του νησιού.

Μπράβο που κάνει τον κόπο να το επισκεφτεί ο κ. Πολάκης αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να ταξιδέψει μέχρι το Κιλκίς να δει τι γίνεται με εκείνο το... φίδι, να συνομιλήσει με τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους του ιδρύματος, και να δώσει οδηγίες για άμεσες ενέργειες από τη νεοπροσληφθείσα  διοικήτρια;

Δείτε τι απάντησε δόθηκε χθες μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την είδηση για ανεύρεση φιδιού σε χώρο του νοσοκομείου Κιλκίς:

"Με αφορμή δημοσιεύματα σε έντυπα ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εμφάνιση φιδιού στον χώρο των πλυντηρίων, διενεργείται, κατ´εντολή της  διοικήτριας του Νοσοκομείου Κιλκίς, προκαταρτική εξέταση για τη διερεύνηση του περιστατικού. Η νέα διοίκηση, η οποία έχει αναλάβει καθήκοντα εδώ και μόλις δύο μήνες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου προς όφελος των πολιτών αλλά και των εργαζομένων έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακαίνιση – αναδιαρρύθμιση του χώρου των πλυντηρίων, καθώς και της προμήθειας του κατάλληλου εξοπλισμού. Επίσης, έχει  ολοκληρώσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση υπηρεσιών απεντόμωσης και μυοκτονίας στους χώρους του νοσοκομείου και αναμένεται άμεσα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο. Τέλος, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επιβεβαιώσουμε τους πολίτες του Κιλκίς ότι ουδεμία ανησυχία πρέπει να έχουν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο μας".                                           


 Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ  ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ


Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου