Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Για τον ΕΝΦΙΑ έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε





Κώστας Βουκελάτος

Ο Σύριζα μέσα στα πολλά ψέματα που είπε για να εξαπατήσει και να γίνει κυβέρνηση ήταν και η κατάργηση του  ΕΝΦΙΑ που τον κατηγορούσε ως αντιπολίτευση και υποσχόταν να τον καταργήσει μόλις γίνει κυβέρνηση θεωρώντας τον άδικο και αβάσταχτο για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο Τσίπρας όπως γνωρίζουμε όλοι δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια και η πλειοψηφία αυτών που τον ψήφισε κτυπάει το κεφάλι του για το κακό που έκανε στην οικογένεια του και στην χώρα του. 

Ο πολίτης πείστηκε εξαπατήθηκε όπως και για όλα τα άλλα που είπε ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας και η παρέα του και τους έκανε κυβέρνηση, δεν ψήφισε τον Σαμαρά για το email Χαρδούβελη και για τον ΕΝΦΙΑ και έφερε αυτό το πολιτικό έκτρωμα στην κυβέρνηση με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα τους τελευταίους 20 μήνες και βρέθηκε με νέο χρέος 100 δις ευρώ.

Αποτέλεσμα είναι να μην καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ αντίθετα να αυξηθεί και να βουλιάξει και άλλο τον οικογενειακό προυπολογισμό και την αγορά ακινήτου, μια ανίκανη αποδεδειγμένα κυβέρνηση διαλύει εντελώς την οικονομία της χώρας γιατί δεν ξέρει να κάνει αλλιώς, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, δεν έχει ικανά στελέχη.

Φέτος, ο φόρος που θα βεβαιωθεί εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει ακόμα και τα 4 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 3,3 δισ. ευρώ το 2015, καθώς όχι μόνο δεν προβλέπεται να καταστούν ορατές οι μειώσεις των αντικειμενικών τιμών στους ιδιοκτήτες, αλλά επιπλέον έχει μειωθεί το όριο για την επιβολή συμπληρωματικού φόρου από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ, ενώ αυξήθηκαν και οι συντελεστές του φόρου. Αυξημένη θα είναι και η φορολογία των οικοπέδων εκτός σχεδίου.

Η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) έσπευσε να επισημάνει με δημόσια τοποθέτησή της στις αρχές της εβδομάδας ότι το ζήτημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά κυρίως ο ίδιος ο φόρος και η ελάφρυνση του, όχι η συνεχής αύξησή του.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου