Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ένα άκακο φίδι ο Ζαμποφάις εμφανίστηκε σε παραλία προκαλώντας πανικό


Κώστας Βουκελάτος

Έσπειρε τον πανικό ένα φίδι σε παραλία της Κέρκυρας το οποίο αποδείχθηκε άκακο.

Το φίδι εμφανίστηκε ξαφνικά μέσα από την θάλασσα και βγήκε στην ακτή προκαλώντας πανικό σε Έλληνες και Ξένους λουόμενους που δεν ήξεραν εάν ήταν επικίνδυνο.



Το φίδι έχασε τον δρόμο του και έπεσε στην θάλασσα από την πυκνή βλάστηση που έχει γύρω γύρω από την παραλία και από ύψωμα 5 μέτρων ακριβώς απο το σημείο που δείχνει η φωτογραφία, κολύμπησε μέχρι την ακτή και έσπειρε τον πανικό.

Δεν επρόκειτο ούτε για νερόφιδο που ακούστηκε από κάποιους γιατί δεν υπάρχουν νερόφιδα στις παραλίες της Κέρκυρας και φυσικά ούτε για Οχιά που είπαν κάποιοι άλλοι έχοντας ξεφύγει εντελώς από την πραγματικότητα και την αλήθεια.



Το άτυχο φίδι έχασε την ζωή του από ένα πανικόβλητο Ιταλό τουρίστα και δικαιολογημένα γιατί ήταν δίπλα στα παιδιά του ψάχνοντας διέξοδο να φύγει.

Περισσότερο πανικόβλητο ήταν το φίδι που εφόσον ήταν άκακο είδε τους λουόμενους να το κυνηγάνε και δικαιολογημένα πάντα γιατί δεν ήταν ερπετολόγοι για να αναγνωρίσουν το είδος.

Κατόπιν το ενάμιση μέτρο φίδι αναγνωρίστηκε από ντόπιους για Ζαμποφάις ένα συγγενικό είδος δεντρογαλιάς και παντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο όπως και η δεντρογαλιά. Το όνομα του το πήρε γιατί τρέφεται από ένα είδος μεγάλου χοντρού καφετί βατράχου που ονομάζεται Ζάμπος.

Γενικά η Κέρκυρα δεν έχει επικίνδυνα φίδια και τα είδη που έχει στους αγρούς της κάνουν μόνο καλό γιατί καθαρίζουν την περιοχή από ποντίκια και αρουραίους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου