Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Στα «χαρακώματα» Καμμένος - ΝΔ για τον ρόλο του στρατού στο δημοψήφισμα



Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Πάνου Καμμένου με αφορμή τις αποκαλύψεις για το Σχέδιο Β’ από τον Γκάλμπρέιθ και τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το δημοψήφισμα.
Η ΝΔ δίνοντας απάντηση σε κύκλους του υπουργείου Άμυνας υπενθυμίζει ότι στις 2 Ιουλίου 2015 ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο δήλωνε τα παρακάτω και υπογραμμίζει ότι πρόκειται όλα αυτά να εξεταστούν κατά την Εξεταστική Επιτροπή.

Το έναυσμα για την σκληρή κόντρα έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος είπε μετά τις σημερινές αποκαλύψεις «Θυμίζω και τονίζω με έμφαση ότι, τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα (στις 2 Ιουλίου), ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Π. Καμμένος δήλωνε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό».

Αργότερα όμως ήρθε και η απάντηση από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος απέφυγε εμφανώς να απαντήσει στο ερώτημα του κ. Κουμουτσάκου και με κύκλους του υπουργείου Άμυνας ανέφερε «παρακαλούμε τον κ. Κουμουτσάκο όταν αναφέρεται στην εθνική άμυνα να διατηρεί μόνο την ιδιότητα του "πυραύλου"».

Αναλυτικά τι αναφέρει η ΝΔ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό…Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν, με την αποστολή τους, την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον κ. Καμμένο «αντί ανεύθυνων διαρροών» να απαντήσει ποια εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίαζε στο εσωτερικό της χώρας μαζί με τον κ. Τσίπρα».

«Είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα όσα διέπραξαν το 2015. Περιμένουμε να δούμε εάν θα έχουν το θάρρος να υπερψηφίσουν τη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής», προσθέτει η Συγγρού.


Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου