Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Μόνο στην Ελλάδα αυτά! ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης



Η «διάσταση» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης, με αφορμή την αστυνομία, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την κοινή γνώμη. Αρκετές φορές η Κουμουνδούρου έχει στηρίξει κινητοποιήσεις  που γίνονται κατά νομοθετημάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μπήκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο του κόμματος με αφορμή την εκκένωση των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη.

Τον περασμένο Μάιο την στάση της αστυνομίας στη διαδήλωση ενάντια στο ασφαλιστικό είχε καταδικάσει με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου. «Ο  ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και  στελεχών της ΛΑΕ. Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  να διεξαγάγει  εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πολύ πρόσφατα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε κατά του Γιάννη Μουζάλα για τη «συγνώμη» που επέλεξε να ζητήσει από τον Νίκο Δένδια, ενώ και το τμήμα δικαιωμάτων του κόμματος έχει εξαπολύσει βολές κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το θέμα των προσφυγικών ροών.

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής τον περασμένο Νοέμβριο και Φεβρουάριο κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης συμπληρώνοντας πως «η κινητοποίηση αυτή συνιστά αγωνιστική παρέμβαση για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος».

Στην Κουμουνδούρου διευκρινίζουν πως αυτή η «διαφορά φάσης» είναι φυσιολογική, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί την ριζοσπαστικότητα του σε μια σειρά από θέματα. Κορυφαία στελέχη και από την κυβέρνηση, άλλωστε έχουν δηλώσει κατά καιρούς πως η απεργία γίνεται υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών που θίγονται από τα μέτρα και πως η δύναμη του λαού είναι δύναμη στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. Διαφορετικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και διαφορετικό η κυβέρνηση τόνισε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Για αυτό το λόγο και η χθεσινή «απόσταση» που κράτησε ο Διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης απέναντι στον Νίκο Τόσκα, αλλά και η στάση των «53+» δεν φαίνεται να απασχόλησαν το Μέγαρο Μαξίμου. Από την Ηρώδου Αττικού, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, επέλεξαν για άλλη μια φορά να μην προχωρήσουν σε κανένα σχόλιο θεωρώντας πως είναι μια διαφωνία που δεν θα πάρει έκταση και ότι η ένταση θα εκτονωθεί σύντομα.

Η στήριξη στον Νίκο Τόσκα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θεωρείται δεδομένη και καθόλου τυχαία χθες τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη στήριξαν τόσο ο Νίκος Κοτζιάς, με ανακοίνωση της κίνησης «Πράττω», όσο και ο Γιάννης Μπαλάφας. Υπενθυμίζεται πως στην συγκεκριμένη κίνηση Ιδεών και Δράσεων ανήκει και ο κ. Τόσκας.


Αντώνης Αντζολέτος
Πηγή: sooc, news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου