Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Το 88% υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων



Την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της καθολικής ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τον κατώτατο μισθό,  στηρίζει το 88% των πολιτών από κάθε επαγγελματική ομάδα και πολιτικό χώρο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν 1.201 πολίτες σε ερωτηματολόγιο της Metron Αnalysis και τις οποίες δημοσιοποίησε η ΓΣΕΕ για να ενισχύσει το σχετικό αίτημά της ενόψει των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Θεσμούς, το ποσοστό φτάνει το 91% μεταξύ των νέων σε ηλικία 18-34 ετών και παραμένει υψηλό (82%) στις τάξεις των επαγγελματιών.

Το 85% συμφωνεί, εξάλλου, με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την επιβολή  υψηλών προστίμων για την ανασφάλιστη εργασία, ενώ χαμηλότερα είναι τα ποσοστά αποδοχής του υποχρεωτικού καθορισμού ενός ελάχιστου αριθμού εργαζομένων ανά είδος και μέγεθος επιχείρησης (61%) και της υλικής αμοιβής για όσους καταγγέλλουν ανασφάλιστα απασχολούμενους σε επιχειρήσεις (51%).

Η πάγια θέση της ΓΣΕΕ για την επιβολή υποχρεωτικού αριθμού εργαζομένου (τεκμήρια) ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της επιχείρησης κερδίζει συνεχώς έδαφος στην κοινή γνώμη. Το 61% των ερωτώμενων, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια πρόταση με εξειδικευμένο περιεχόμενο, θεωρούν την υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου καθοριστική για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου