Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Πάνω από 60 νεκροί - 754 συλλήψεις στρατιωτικών




Συνολικά 754 στρατιωτικοί συνελήφθησαν σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί και η οποία όμως κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους.

 Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν ήδη από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

 Νωρίτερα, όπως μετέδωσε απευθείας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk σχεδόν εξήντα στρατιωτικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα παραδόθηκαν σε οπλισμένους αστυνομικούς σε μια από τις γέφυρες στα Στενά του Βοσπόρου εγκαταλείποντας τα άρματα μάχης τους με τα χέρια ψηλά.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε ότι είδε δεκάδες στρατιωτικούς να παραδίδονται στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο φαίνεται ότι βρισκόταν στα χέρια των στασιαστών καθώς πυροβολούσε εναντίον των γραφείων της κρατικής εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών Turksat στην Άγκυρα.

 Αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν άρματα μάχης των επίδοξων πραξικοπηματιών γύρω από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Άγκυρα, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.

 Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον διορισμό νέου προσωρινού αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων προς αντικατάσταση του στρατηγού Χουλουσί Ακάρ που φέρεται ότι ειναι κρατούμενος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος.

 Φαίνεται επίσης ότι έχουν αποκατασταθεί οι συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη ενώ πραγματοποιούνται πτήσεις και στο αεροδρόμιο.




Πηγή : megatv.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου