Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Αλήθειες Reuters για Τσίπρα! «Προκάλεσε κρίση στην Ε.Ε. και τώρα κατηγορεί τους ηγέτες για Brexit»



Διαβάζουμε στο thecaller.gr και σημειώνουμε ότι συμφωνούμε με το Reuters δεν πρέπει να μιλάς όταν είσαι αυτός που είσαι κύριε Τσίπρα, όλοη η Ευρώπη ξέρει ότι δεν έχεις κάνει τίποτα απολύτως και αντίθετα έχεις φέρει την καταστροφή και έτσι μιλώντας με θράσος παίρνεις την απάντηση σου ακούγοντας αλήθειες οι οποίες φυσικά δεν σε κάνουν να ιδρώνεις γιατί δεν έχει συναίσθηση του τι κάνεις και εάν έχεις απλά καθεστωτικά αδιαφορείς.

Η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για το Brexit από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την απάντηση του Reuters, χαρακτηρίζοντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως υποκριτή!

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η επανάσταση ενάντια στην πολιτική της ΕΕ προκάλεσε κρίση στην Ενωση πέρυσι, δήλωσε ότι δεν κατηγορεί τους Βρετανούς για την ψήφο υπέρ της αποχώρησης, αλλά τους ηγέτες της ΕΕ», σχολιάζει το Reuters για την ομιλία του το πρωί του Σαββάτου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας έριξε την ευθύνη για το Brexit στις «χρόνιες ελλείψεις» των Ευρωπαίων ηγετών και στην επιμονή τους στις πολιτικές λιτότητας οι οποίες ενίσχυσαν τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό.

«Ο Τσίπρας οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε νίκη σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα πέρυσι σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στα χρόνια λιτότητας που επιβάλλονταν στην Ελλάδα εξαιτίας του μη βιώσιμου χρέους της. Ομως, αναγκάστηκε από την ευρωζώνη να δεχθεί περισσότερους όρους, ως αντάλλαγμα για ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης και παραμονή στην ευρωζώνη», επισημαίνει ακόμη το δημοσίευμα.

Είχε προηγηθεί το πρωί η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ε. του κόμματός του, όπου επέρριψε την ευθύνη για ό, τι έγινε στη Βρετανία στις ευρωπαϊκές ηγεσίες «με τις πολιτικές που ακολούθησαν».

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ολάντ προανήγγειλε πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας για να αλλάξει η Ευρώπη. «Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα, ένα νέο όραμα για την Ευρώπη. Αυτό που συνέβη στη Βρετανία μπορεί να συμβεί και σε άλλες χώρες. Χρειάζεται άλλος δρόμος. Οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας έχουν τεράστια ευθύνη να αναλάβουν την πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Ευρώπης και αυτό συζήτησα με τον Ολάντ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε επίσης «πυροκροτητή εξελίξεων την αυριανή επιτυχία των Podemos στην Ισπανία. Τηλεφώνησα στον Πάμπλο Ιγκλέσιας και του ευχήθηκα καλή επιτυχία και τον κάλεσα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για αν αλλάξουμε την Ευρώπ»η.

Όπως υποστήριξε ο κ Τσίπρας «η απειλή για την Ευρώπη δεν ήρθε από τα αριστερά…».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου