Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: New deal κράτους - εταιρειών




«Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει το κράτος για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για το κράτος». Παραφράζοντας τον Τζον Κένεντι, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ μια νέα συμφωνία μεταξύ επιχειρήσεων και κράτους (αλλά και επιχειρήσεων και πολιτών). Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προέταξε την ανάγκη ενός new deal ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση αμφισβητώντας τις ικανότητες και τις προθέσεις για την επάνοδο της οικονομίας στην ανάπτυξη και κατηγορώντας την για «κρατικοδίαιτη αντίληψη του χθες» που δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι με την ακολουθούμενη πολιτική η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της και υπογράμμισε την ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις με χαμηλή φορολογία. Προϋπόθεση, όμως, όπως τόνισε, είναι να εμπεδωθεί στην κοινωνία η αντίληψη ότι η επιχειρηματικότητα είναι η μόνη οδός για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Το κράτος, από την πλευρά του, συνέχισε, θα πρέπει να παρέχει ποιοτικά και ανταγωνιστικά δημόσια αγαθά και υπηρεσίες και να προστατεύει την επιχειρηματικότητα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Οσο για τις επιχειρήσεις, τις κάλεσε να επενδύσουν κεφάλαια στην Ελλάδα και να αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους ως εταίρους.



Έντυπη Καθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου