Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Έλληνες στη νέα λίστα θανάτου του ISIS



Χάκερ του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν στη δημοσιότητα νέα λίστα με πολίτες των δυτικών χωρών ζητώντας τη δολοφονία τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και Έλληνες 

Μια ομάδα χάκερ που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος και αποκαλούνται "Ενωμένο Διαδικτυακό Χαλιφάτο" έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τα ονόματα των στόχων των μαχητών της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Η ομάδα υποστηρίζει πως η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα και τις διευθύνσεις 8.138 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, καλώντας τους μαχητές και τους υποστηρικτές τους να τους βοηθήσουν στο δολοφονικό τους έργο.

Συγκεκριμένα, η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα από μια εφαρμογή, την Telegram, στην οποία τα ονόματα και οι διευθύνσεις ήταν γραμμένα στα Αγγλικά και τα Αραβικά, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες πολίτες σε τέτοια λίστα.

"Σκοτώστε τους με μένος για να εκδικηθείτε για τους μουσουλμάνους", ανέφερε το κάλεσμα.
Σύμφωνα με το Vocativ που ανακάλυψε και αποκωδικοποιήσε τη λίστα, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες λίστες επικηρυγμένων που έχει διακινηθεί από υποστηρικτές του ISIS και η πρώτη που περιέχει και ονόματα μη Αμερικανών πολιτών.

Οι περισσότεροι από τους στόχους της λίστας είναι Αμερικανοί, Αυστραλοί και Καναδοί. Συγκεκριμένα, από τους 8.318 ανθρώπους οι 7.848 βρίσκονται στις ΗΠΑ, 312 στον Καναδά, 69 στην Αυστραλία και 39 στη Μεγάλη Βρετανία.

Στην ίδια λίστα περιέχονται και στόχοι από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάϊκα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, τη Σουηδία και το Τρινιντάτ και Τομπάγκο.

Παράλληλα, σε μια εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με τη λίστα και φαίνεται ένας οπλισμένος μαχητής, αναγράφεται πως "Ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος. Είστε συγκεντρωμένοι εναντίων μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους."
Τέλος, το Vocativ, που ειδικεύεται στην αποκρυπτογράφηση διαδικτυακών μηνυμάτων και κωδικών επισήμανε πως δεν σκοπεύει να διαρρεύσει τα ονόματα των πολιτών που περιλαμβάνονται στη λίστα,  αλλά θα την παραδώσει στις αρχές.




(ΠΗΓΗ: VOCATIV)
news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου