Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Αγνόησαν αίτημα της China Airlines για απευθείας πτήσεις προς Αθήνα



Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης διασύρεται, για πολλοστή φορά, η Ελλάδα και το εγχώριο τουριστικό προϊόν. Αυτή τη φορά αφορμή, υπήρξε η ακύρωση των απευθείας πτήσεων charter προς την Αθήνα που προγραμμάτιζε να πραγματοποιήσει το διάστημα Ιούνιος-Οκτώβριος η China Airlines, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ταϊβάν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, η China Airlines προγραμμάτιζε να ξεκινήσει από τις 3 Ιουνίου έως τις 7 Οκτωβρίου 18 απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα. Προς την κατεύθυνση αυτή, από τον Μάρτιο η αεροπορική συνεργαζόταν με έξι τουριστικά πρακτορεία (Lion Travel, Cola Tour, Artisan Tour, South East Travel Service, Phoenix Tours and MITravel) για την προώθηση των 18 charter πτήσεων προς την Ελλάδα

Ωστόσο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν ενέκρινε -χωρίς να ενημερώσει γιατί- το αίτημα του ταϊβανέζικου αερομεταφορέα για πραγματοποίηση πτήσεων προς την Ελλάδα.
Τι αναφέρουν κύκλοι της ΥΠΑ

Το Capital.gr επικοινώνησε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ζητώντας την επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα του διοικητή της Κωνσταντίνου Λιντζεράκου.

Ωστόσο, αντί επίσημης τοποθέτησης, κύκλοι της ΥΠΑ σχολιάζουν ότι η αξιολόγηση του αιτήματος που κατέθεσε στην υπηρεσία η, με έδρα την Ταϊβάν και όχι την Κίνα, China Airlines εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναλυτικά, σε ρεπορτάζ του το δίκτυο Formosa TVNews, σημειώνει:

Η China Airlines ακύρωσε τις προγραμματισμένες άμεσες πτήσεις προς την Ελλάδα, καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας αρνήθηκε να εγκρίνει το αίτημα της εταιρείας για εκτέλεση πτήσεων. Η China Airlines ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει εναλλακτικά ταξιδιωτικά πακέτα για τους περισσότερους από χίλιους επιβάτες που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για τις απευθείας πτήσεις προς τη χώρας μας και στο πλαίσιο αυτό θα αποζημιώσει όσους ταξιδιώτες ακυρώσουν της πτήσεις τους.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δικτύου, σχεδίαζε αρχικά σειρά απευθείας πτήσεων μεταξύ της Taoyuan και της Αθήνας χωρίς να έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη αδειοδότηση. 

"Προγραμματίζαμε πτήση στις 3 Ιουνίου, αλλά δεν έχουμε λάβει άδεια προσγείωσης. Δεν έχουμε ιδέα γιατί (η αίτησή μας) απορρίφθηκε” σημειώνει ο πρόεδρος της China Airlines Chang Yu-hern.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του FTV, βρίσκεται σε επαφές με την ΥΠΑ προκειμένου να μάθει γιατί απερρίφθη το αίτημα, καθώς η Αρχή ουδέποτε ενημέρωσε τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ταϊβάν.

Να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ του FTV προβλήθηκε στις 2 Ιουνίου.






Δημήτρης Δελεβέγκος
Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου