Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μονοήμερη του Ζ.Κ. Γιούνκερ στην Αθήνα



Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσκεκλημένος του ΣΕΒ.

Κατά τη μονοήμερη παραμονή του, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό, ενώ θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ώρα 19.30).

Ο κ. Γιούνκερ, θα επισκεφθεί επίσης την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ώρα 13.30, κτίριο της ΟΚΕ), όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην ανακοίνωσή της δεν δίνει καμιά πληροφορία για τον σκοπό της επίσκεψης, ωστόσο από τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Προέδρου Γιούνκερ με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, φαίνεται ότι υπάρχει η πρόθεση να δοθεί έμφαση στο αναπτυξιακό μέλλον της χώρας.

Ο κ. Γιούνκερ θα κάνει δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό (ώρα 13.00, Μέγαρο Μαξίμου).

Γιούνκερ: Η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια στο θέμα των μεταρρυθμίσεων

«Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Euronews», στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Στη συνέντευξη ο κ. Γιούνκερ, ερωτώμενος σχετικά, αναφέρει ότι κάτι έχει αλλάξει από το καλοκαίρι του 2015 και κανείς δεν υποστηρίζει σοβαρά το Grexit και πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο οι ελληνικές όσο και οι Αρχές της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία, σεβαστή και από τις δύο πλευρές. «Αγωνίστηκα σκληρά για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, κατά την άποψη μου ούτε η ΕΕ ούτε η ζώνη του ευρώ θα είναι πλήρεις χωρίς την Ελλάδα» τονίζει.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων σε καμία από τις χώρες της ζώνης του ευρώ, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια. Εκφράζει, μάλιστα, τον θαυμασμό του για τους Έλληνες, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τις ευθύνες που έχουν επωμιστεί και δηλώνει «περισσότερο ικανοποιημένος από ό,τι νόμιζα ότι θα μπορούσα να είμαι το καλοκαίρι του 2015».

Σε ερώτηση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, τονίζει ότι αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και πως οι χώρες που υποδέχονται τους πρόσφυγες, όπως η Ελλάδα, πρέπει να υποστηρίζονται.

Ως προς τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά ότι αυτή έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, και εκφράζει την ελπίδα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κυρίως οι Έλληνες και η τουρκική πλευρά να κάνουν τα πάντα για να παραμείνει σε ισχύ.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στη Βρετανία ο κ. Γιούνκερ εκφράζει την ελπίδα ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ, καθώς αν επικρατήσει το Brexit, αυτό θα βλάψει τόσο την ΕΕ όσο και τη Βρετανία.

Η συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μεταδόθηκε από το «Euronews».


Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου