Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους, προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ



Για κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 24 και 38 ετών, ενώ αναζητούνται επιπλέον δύο συνεργοί τους. Οι κατηγορούμενοι προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Συγκεκριμένα, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τους δράστες στην περιοχή της Βούλας, τη στιγμή που προσέγγιζαν ηλικιωμένο για να τον μεταφέρουν στην οικία του, προσποιούμενοι φιλικό πρόσωπο του γιου του. 

Οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν στο ΤΑ Βούλας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τον περασμένο Ιούλιο προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και εντόπιζαν ανυποψίαστους υπερήλικες. 

Χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία την τροποποίηση των ρολογιών μέτρησης, με άμεσο αποτέλεσμα την επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού, αποσπούσαν την προσοχή τους και άλλο μέλος της σπείρας εισερχόταν στην οικία και αφαιρούσε κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και μία συσκευή μέτρησης ηλεκτρικού ρεύματος. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 18 περιπτώσεις, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται.





Πηγή : dikaiologitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου