Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΚΕΕΛΠΝΟ: έρευνα για τον νεκρό απο την μαζική δηλητηρίαση σε τραπέζι βάπτισης



Συνολικά 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας - εκ των οποίων ένα κατέληξε - κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά απο τραπέζι βάπτισης στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, όπου παρατηρήθηκε μαζική δηλητηρίαση των καλεσμένων.

Σύμφωνα με το Κέντρο, εχουν νοσηλευθεί 25 καλεσμένοι, εκ των οποίων 9 παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι διερευνώνται τα ακριβή αίτια του θανάτου του ενός καλεσμένου, ο οποίος απεβίωσε στη διάρκεια της νοσηλείας του.

Στην περιοχή μετέβη σήμερα κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο έχει προχωρήσει σε εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση της επιδημίας.   

Με αφορμή το περιστατικό, το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής στο χειρισμό και στη μεταφορά των τροφίμων, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο που καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η βάπτιση και το τραπέζι στην παραλία του Διστόμου, Άσπρα Σπίτια έγιναν το Σάββατο. Λίγες ώρες μετά το γλέντι, δεκάδες άνθρωποι άρχιζαν να παρουσιάζουν συμπτώματα βαριάς γαστρεντερίτιδας, ενώ σύμφωνα με το Lamiareport.gr, την επόμενη μέρα παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα πελάτες του ίδιου καταστήματος.

Ο 55χρονος που κατέληξε, αφού είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, ήταν θείος του νεοφώτιστου παιδιού (σημ: αδελφός του πατέρα του), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο 23χρονος γιός του αποθανόντος επίσης κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του.

Στο επίκεντρο της έρευνας είναι η τροφή που προκάλεσε την δηλητηρίαση, για να προκύψει ακολούθως ο υπαίτιος της αλλοίωσης του τροφίμου, αν δηλαδή ευθύνεται ο εστιάτορας ή κάποιος προμηθευτής του. Το μόνο κοινό στοιχείο των ασθενών είναι ότι όλοι είχαν φάει τυρί φέτα. Πάντως, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου διευκρινίζει ότι εκτός απο τα φαγητά που ετοιμάστηκαν στην κουζίνα του, τα οποία όπως είπε συνιστούσαν "μικρό μέρος του μενού", προσφέρθηκαν στους καλεσμένους πολλά άλλα φαγώσιμα που μεταφέρθηκαν στο κατάστημα του απο τους συγγενείς του παιδιού που βαπτίστηκε.



Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου