Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Θάρρος ή αλήθεια και στο βάθος παραμύθια.


του Πάνου Παπαγιαννόπουλου 

Καλοκαίρι του 2016 λοιπόν...

Σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τα ηνία της χώρας, σχεδόν ένας χρόνος "Αριστερά" για πρώτη φορά .. 

Είναι λοιπόν γεγονός ότι έγιναν τόσα πολλά,τόσο σύντομα,σε μία χρονιά που " όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν" που τραγουδούσε και ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου.. 

Έτσι συντροφικά αγκαλιασμένοι, μπήκαμε σε μια νέα λογική διακυβέρνησης της χώρας.. Τη λογική του Σύριζα, τη λογική του παραλόγου.. 

Νικήσαμε στις διαπραγματεύσεις χάνοντας και αρνηθήκαμε να υπογράψουμε συμφωνίες υπογράφοντας.. Καταργήσαμε τα μνημόνια με νέα μνημόνια, παίρνοντας αντιλαικά μέτρα καταργώντας μέτρα αντιλαικά.. Μειώσαμε τον ΦΠΑ αυξάνοντάς τον ενώ ο ΕΝΦΙΑ έπαψε να υπάρχει πιά γιατί τώρα έχουμε ΕΝΦΙΑ.. 

Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε μένοντας ίδιος ενώ δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, απλά ο συνταξιούχος πλέον παίρνει λιγότερα. Σταματήσαμε τη λαίλαπα των λουκέτων στις επιχειρήσεις και στα μαγαζιά με νέα λουκέτα, ενώ κανένας Έλληνας δεν ψάχνει πια την τύχη του στο εξωτερικό, απλά μεταναστεύει. Κανείς πλέον δεν ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό απλά ανακατεύει τους κάδους μπας και βρει να φάει ενώ μειώσαμε τις αυτοκτονίες απλά χωρίς να τις ανακοινώνουμε.. 

Ρυθμίσαμε το θέμα των προσφύγων με τα γνωστά αποτελέσματα καταργώντας κολαστήρια όπως η Αμυγδαλέζα στέλνοντας πολλούς πρόσφυγες στον "Παράδεισο"..

Σταματήσαμε την πώληση των αεροδρομίων πουλώντας τα, αντιταχθήκαμε στην πώληση του Ελληνικού δίνοντάς το στον Λάτση ενώ σε γενικές γραμμές φωνάξαμε κάτω τα χέρια από την κρατική περιουσία, δημιουργώντας ταμείο αποκρατικοποιήσεων στο οποίο εντάξαμε επιχείρησεις και οργανισμούς προς πώληση ενώ δεν πωλούνται... 

Σχεδόν ένας χρόνος κυβέρνησης της "Αριστεράς" χωρίς γραβάτα αλλά με καλαίσθητο ποσέ, καλπάζοντας προς την ανάπτυξη με άλογο κουτσό.. Μία "Αριστερά" που σφίγγει το χέρι γροθιά στον αγώνα και την ίδια στιγμή το κάνει ζεστή χειραψία με αυτόν που κάποτε πολεμούσε. 

Μία κυβέρνηση που μετατρέπει τα "ΟΧΙ" σε "ΝΑΙ και τα" ΝΑΙ σε "ΟΧΙ"... Μία κυβέρνηση που ακυρώνει τον εαυτό της την ίδια στιγμή που επιμένει για την ριζοσπαστική της πολιτική.. 

Αγαπητοί κύριοι.. Το να γελάω κλαίγοντας, ταιριάζει μόνο σε ψυχικά διαταραγμένους κι εγώ τρελός δεν είμαι... Θα προσπαθήσω όμως να μπω στην δική σας λογική του ανέφικτου εφικτού, του αληθινού ψέμματος του "Άλλα λέω, άλλα κάνω κι άλλα εννοώ" και την επόμενη φορά που θα ζητήσετε να σας δείξω την εμπιστοσύνη μου θα βγω στο δρόμο να βροντοφωνάξω ότι σας στηρίζω και σας εμπιστεύομαι απόλυτα...Μαντέψτε τι θα εννοώ.....



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου