Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΝΔ προς Μαξίμου: Σας υπερασπίζονται αναρχικοί


Μπαρούτι μυρίζει το κλίμα εντός και εκτός βουλής λίγες ώρες πριν από το συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε». Βαρείς υπαινιγμοί από τη Λ. Συγγρού προς το Μαξίμου για την αντισυγκέντρωση των αναρχικών. Τι θα κάνουν οι γαλάζιοι βουλευτές.

Σε μια γενικότερη προσπάθεια εξωθεσμικών «κύκλων» να προκαλέσουν φόβο και ανασφάλεια σε όλους όσοι σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν απόψε στην πλατεία Συντάγματος κατά της κυβέρνησης, εντάσσουν γαλάζια στελέχη, την «περίεργη» όπως τη χαρακτηρίζουν ανακοίνωση εκ μέρους των αναρχικών ότι θα διοργανώσουν αντισυγκέντρωση απέναντι στους συγκεντρωμένους της κίνησης «Παραιτηθείτε». 

«Αν ο κόσμος κατέβει μαζικά στο κέντρο της Αθήνας δε θα γίνει τίποτα, σε αντίθετη περίπτωση κανείς δε μπορεί να προβλέψει το παραμικρό» σημείωνε στο real.gr βουλευτής της ΝΔ που θέλει να πάρει μέρος στην συγκέντρωση - εκτιμώντας πως με τη στάση της η κυβέρνηση σκοπίμως πόλωσε το κλίμα αποδεικνύοντας τελικά πως ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης - που πρώτος έσυρε το χορό των επιθετικών και απαξιωτικών δηλώσεων για τους «Παραιτηθείτε» κάθε άλλο παρά ήταν εκτός γραμμής. 

Αποκορύφωμα όλων, κατά τη ΝΔ, η αιφνίδια ανακοίνωση από αναρχικές ομάδες για την αντισυγκέντρωση δίπλα στη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από πολλές συζητήσεις στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη αποφασίστηκε να βγει επίσημη ανακοίνωση από τη Λ. Συγγρού με έναν βαρύ υπαινιγμό: 

«Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση. Καθιστούμε την Κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε", στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) τους συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος. 

Όσο και αν η Κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση».

Όπως αναγνωρίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης - αλλά και του ΠΑΣΟΚ - όλα θα κριθούν από τη μαζικότητα της συμμετοχής του κόσμου στη συγκεκριμένη διαδήλωση. 

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έλεγαν στο real.gr πως «εάν στηθεί οποιαδήποτε προβοκάτσια τότε η κίνηση αυτή θα γιγαντωθεί μέσα σε λίγα 24ωρα...». 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr - οι περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές θέλουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση έχοντας όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως ενδεχόμενη μαζική τους εμφάνιση θα δώσει «πάτημα» στην κυβέρνηση να δείξει τη ΝΔ ως υπεύθυνη για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης.

Οι περισσότεροι ωστόσο θα πάρουν την τελική τους απόφαση ανάλογα με τη μαζικότητα που θα έχει η συγκέντρωση και αναλόγως με το τι θα πράξουν οι συνάδελφοί τους από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Κάποιοι πάντως, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ανεξαρτήτως κάθε άλλου παράγοντα. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολλοί βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έχουν ενημερώσει τις ηγεσίες των κομμάτων τους ότι θέλουν να είναι παρόντες στη συγκέντρωση και έχουν ήδη ενημερωθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη Σεβαστουπόλεως πως δεν υπάρχει καμία κεντρική «οδηγία» για το πως θα κινηθούν σήμερα το απόγευμα. 


Πηγή : euro2day.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου