Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ανέστειλαν την επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ



Διορία έως την ερχόμενη Τετάρτη για να τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις δίνουν στον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι γιατροί. Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ανέστειλε την επίσχεση εργασίας που ξεκινούσε χθες, μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ότι εκδόθηκε –στην κυριολεξία στο παρά πέντε– η κοινή υπουργική απόφαση που επιτρέπει την πληρωμή των παρόχων. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων και ειδικά για τις υπηρεσίες ιατρικών επισκέψεων η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας. 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτ. Μπερσίμης, μάλιστα, προειδοποίησε τους γιατρούς που θα ξεκινούσαν κινητοποιήσεις για καταγγελία των συμβάσεών τους, αφού, όπως ενημέρωνε παραμονή της κινητοποίησης, όσοι εκ των συμβεβλημένων ιατρών «προτίθενται να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως με υπεύθυνη δήλωση», προσθέτοντας ότι «ο οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Εν τω μεταξύ, επίσχεση εργασίας ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα οι περίπου 80 εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στη σίτιση και στη φύλαξη του Δρομοκαΐτειου, οι οποίοι, σύμφωνα το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες.


Έντυπη Καθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου