Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ για τις ιδέες της στη Μ. Βρετανία




Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Βρετανίδας βουλευτή των  Εργατικών Jo Cox έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από έναν 52χρονο άνδρα.

Η 41χρονη βουλευτής και μητέρα δύο παιδιών μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Λιντς, αλλά εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Jo Cox μετά την εκλογή της τον Μάιο του 2015 είχε εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά και μάχιμα στελέχη του Εργατικούς κόμματος. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η κοινωνική της δράση, η ακεραιότητα της και ο ευθύς της λόγος είχαν συμβάλει στο να θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες πολιτικούς.

Η 41χρονη γυναίκα ήταν υπέρμαχος της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ  και είχε ασκήσει πίεση μέσω μίας συνέντευξής της τον περασμένο μήνα προκειμένου να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους των Εργατικών υπέρ του «Bremain».

Την Τετάρτη η Jo Cox μαζί με τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά είχαν δώσει το παρόν στην μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Τάμεση, στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η άτυχη βουλευτής σε ανάρτηση της στον λογαριασμό της στο Twitter είχε ανεβάσει μία φωτογραφία της από την εκδήλωση στον Τάμεση με το σχόλιο «ο σύζυγος μου και τα παιδιά μου λαμβάνουμε μέρος στη "μάχη" για την παραμονή της Βρετανίας».


Ο σύζυγος της Jo Cox λίγο μετά την επίθεση ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία της βουλευτή των Εργατικών.




Πηγή : enikos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου