Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Μπακογιάννη-Κεφαλογιάννης: Προκλητική η απόφαση να διαβαστεί το Κοράνι στην Αγία Σοφία



Η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την απόφαση των τουρκικών Αρχών περί ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας για τον επόμενο μήνα, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι Κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού Κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο.

Η απόφαση των τουρκικών Αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς για τον επόμενο μήνα, την μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια. Αποτελεί ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Καλούμε μετ´ επιτάσεως το Υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά τον Υπουργό κ. Κοτζιά να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια ‘’των κύκλων του Υπουργείου’’ του.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Εξωτρικών μέσω της τακτικής ‘’δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους’’».




Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου