Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Ο τουρισμός θέλει σταθερή φορολογία και χαμηλότερους συντελεστές



Την ανάγκη χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών και σταθερού περιβάλλοντος στον τουρισμό, διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). 

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την χαρά του που υποδέχθηκε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΕ με τον οποίο όπως είπε έκαναν «ειλικρινή συζήτηση για τα προβλήματα, αλλά και τις ευκαιρίες του ελληνικού τουρισμού». 

«Το 2016 θα είναι μια ικανοποιητική χρονιά. Είναι ταυτόχρονα, όμως, και μία χρονιά μεγάλης χαμένης ευκαιρίας, καθώς ο ελληνικός τουρισμός θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα - από ότι τελικά θα πάει - εάν η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ήταν καλύτερη από αυτήν που δυστυχώς είδαν οι ξένοι επισκέπτες τους τελευταίους μήνες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επεσήμανε ότι «προβλήματα όπως η διαχείριση του προσφυγικού, δυστυχώς, υποβάθμισαν την εικόνα της χώρας και είχαν κάποιες αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πολιτική υπερφορολόγησης που ακολούθησε η Κυβέρνηση η οποία «είχε σημαντικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του τουριστικού κλάδου». 

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η άμεση επίπτωση αυτής της πολιτικής είναι το γεγονός, ότι σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ χαμηλούς ρυθμούς επένδυσης στον τουρισμό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τα σημαντικά του πλεονεκτήματα». 

«Χρειαζόμαστε μια σταθερή φορολογική πολιτική, με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, ένα σαφές πλαίσιο χρήσεων γης και ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης των επενδύσεων στον τουρισμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια για να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να αξιοποιήσει πλήρως το αναπτυξιακό του δυναμικό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Διαβεβαίωσε δε πως η Νέα Δημοκρατία, «είναι ένα Κόμμα που παραδοσιακά βρίσκονταν κοντά στον Τουρισμό. Θα εξακολουθεί να τον στηρίζει και θα εξακολουθεί να τοποθετεί τον τουρισμό στην πρώτη θέση των κλάδων που μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε ότι η χρονια για τον τουρισμό εξελίσσεται με θετικά στοιχεία, αλλά και με προβλήματα. Επεσήμανε και εκείνος με έμφαση «το μεγάλο θέμα της υπερφορολόγησης που ταλανίζει πολύ μεγάλο κομμάτι των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος ο τουρισμός, όπως το προσφυγικό, αλλά και τους εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι είναι σημαντικοί. Και να δούμε, βέβαια, και την επόμενη μέρα των επενδύσεων, της ανάπτυξης». 

Οπως είπε ο κ. Ανδρεάδης «ο τουρισμός μπορεί να είναι η “ατμομηχανή” που θα φέρει την ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται ένας λειτουργικός επενδυτικός νόμος και μια ειδική διαχείριση στο θέμα των επενδύσεων. Ελπίζω, ο Πρόεδρος, να μπορέσει να βοηθήσει όσο γίνεται παραπάνω στον τουρισμό που είναι μία μεγάλη ελπίδα για τη χώρα».



Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου