Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΗΠΑ: Πατέρας επιτίθεται στο δολοφόνο της κόρης του



Τη στιγμή που ένας πατέρας ανέβηκε πάνω στο τραπέζι σε αίθουσα δικαστηρίου προκειμένου να επιτεθεί στον άνδρα που σκότωσε την κόρη του κατέγραψε κάμερα του δικαστηρίου.

Ο Βαν Τέρι, πατέρας της Σιρέλντα Τέρι, έδινε την κατάθεσή του στο δικαστήριο του Οχάιο την Πέμπτη και στράφηκε προς το δολοφόνο Μάικλ Μάντισον, που τον ειρωνεύτηκε.

Ο Τέρι στη συνέχεια όρμησε στον Μάντισον, πέφτοντας πάνω στο τραπέζι την ώρα που οι αναπληρωτές του γραφείου του σερίφη έπεσαν επάνω του και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από τον εναγόμενο. Οι αξιωματικοί στη συνέχεια, τον έβγαλαν από την αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ τα μέλη της οικογένειας έκλαιγαν.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του,  ο Τέρι δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή υποθέτω πως θα πρέπει μέσα στις καρδιές μας να συγχωρήσουμε αυτό τον κλόουν. Άγγιξε την οικογένειά μας, πήρε την κόρη μου…»

Στη συνέχεια σταμάτησε, ακουμπώντας τον αγκώνα του στο τραπέζι, κάρφωσε το βλέμμα του στο δολοφόνο και στην συνέχεια έτρεξε κατά μήκος της αίθουσας για να του επιτεθεί.

Ο 38χρονος Μάντισον, καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία τριών ανθρώπων και την συσκευασία των πτωμάτων τους σε σακούλες σκουπιδιών.



H δικαστής Νάνσι Μακντόνελ δήλωσε πως η τρομακτική φύση των εγκλημάτων του Μάντισον υπερκαλύπτουν τα στοιχεία που δόθηκαν για να μην του απαγγελθεί η θανατική ποινή, μεταξύ των οποίων η χαοτική παιδική ηλικία.

Ο Μάντισον καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα με πολλαπλές κατηγορίες, όπως διακεκριμένο φόνο και απαγωγή. Τα πτώματα της 38χρονης Αντζελα Ντέσκινς, της 28χρονης Σετίσα Σίλεϊ και της 18χρονης Σιρέλντα Τέρι, βρέθηκαν τον Ιούλιο του 2013 κοντά στην πολυκατοικία που ζούσε ο Μάντισον στο ανατολικό Κλίβελαντ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει στην αστυνομία πως στραγγάλισε δύο από τις γυναίκες, αλλά δεν θυμάται να σκότωσε το τρίτο άτομο.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν πως οι γυναίκες σκοτώθηκαν σε μία περίοδο 9 μηνών: η Σίλεϊ τον Οκτώβριο του 2012, η Ντέσκινς τον Μάιο του 2013 και η Τέρι τον Ιούλιο του 2013.

Οι δικηγόροι του Μάντισον δήλωσαν πως είχε υποστεί μόνιμη ψυχολογική βλάβη λόγω της σωματικής κακοποίησής του ως παιδί.

Συνελήφθη όταν ένας υπάλληλος καλωδιακής τηλεόρασης ανέφερε την μυρωδιά σάπιου που προερχόταν από το γκαράζ του Μάντισον. Εντός, η αστυνομία βρήκε το σώμα μιας γυναίκας σε αποσύνθεση τυλιγμένο σε σακούλες σκουπιδιών και σφραγισμένο με ταινία. Οι ερευνητές στη συνέχεια βρήκαν άλλο ένα πτώμα στο υπόγειο ενός άδειου σπιτιού και άλλο ένα στην πίσω αυλή ενός γειτονικού σπιτιού.

Η εκτέλεσή του ωστόσο είναι πιθανόν να καθυστερήσει χρόνια, λόγω των χρονοβόρων προσφυγών αλλά και της έλλειψης θανατηφόρων φαρμάκων στο Οχάιο.


Πηγή: Sky News, ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου