Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΡΙΣΤΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ , ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟ !
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ .

Αγαπημένοι μου άλλη μια εβδομάδα με φλοράλ και κρουαζέ ! Λόγια , λόγια φούμαρα , και ..μώβ κορδέλες φορολογικές που θα μας τυλίξουν ! 
Εμείς πάμε να δούμε πόσα γέλια και πόσα δάκρυα είχε η εβδομάδα που πέρασε !
Ας πάρουμε πρώτα αυτά που έγιναν να γελάσουμε λίγο...
Αυτό που διαπιστώσαμε τον τελευταίο καιρό είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον λογαριασμό του Α.Τσίπρα στο twitter  ( και να ήταν μόνο αυτό το στραβό ; )
Στην γενική συνέλευση του Σ.Ε.Φ και στην ομιλία του ο Πρωθυπουργού ανέβηκε στο twitter μέρος της ομιλίας που έλεγε : Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις δεν θα γίνει << αύξηση της απασχόλησης >> Ούψ ! Γκάφα ! << Μείωση της ανεργίας >> Κ.Τσίπρα !
Ποιός χειρίζεταιτον λογαριασμό σας ; Μήπως ο Καρανίκας ;
Φυσικά όπως ανέβηκε ..σχετικά σύντομα κατέβηκε ! Ότι ανεβαίνει , κατεβαίνει , ότι γυρίζει σταματά ...
Είχαμε και το τραγούδι << ο άρχοντας της καρπαζιάς >>του τραγουδοποιού Σ.Μορφονιού , που λέει << ψεύτης β' διαλογής >> και τον << γλεντάει το σύστημα >> .
Ο Άδωνις έγραψε  περιπαικτικά <<  για ποιόν είναι το τραγούδι ; >>  αφήνοντας να εννοηθεί πως οι στίχοι << φωτογραφίζουν >> τον Α.Τσίπρα .
Έλα όμως που ο τραγουδοποιός είχε άλλη άποψη :  << Αφού αναρωτιέσαι για ποιόν το έγραψα θα σου πω .Καθρέφτες σίγουρα θα εχεις πολλούς κοντά σου . Κοιτάξου !
Ω ! Βρε φίλε ..αυτό πόνεσε πολύ ! Συνέχισε ακάθεκτος ο Άδωνις ...
Εγω θα σας πω Κύριοι αυτό το τραγούδι ταιριάζει σαν νουμεράκι ...σε πολλούς πολιτικάντηδες !
Με όλα αυτά , με εκείνα και με τα άλλα , μαζί με τις φωτιές στην Χαλκιδική , Βοιωτία , και με το πυροσβεστικό αεροπλάνο Canadair που έπεσε πάμε για τα δάκρυα της εβδομάδας ! Ευτυχώς σώθηκαν από θαύμα οι χειριστές ! Από το 1977 έχουν πέσει σχεδόν 11 Canadair . Μας έχουν μείνει περίπου άλλα τόσα ! Τιμή και δόξα σε όσους χειριστές έχουν χάσει την ζωή τους  παλεύοντας με τις φωτιές ! Με τα πυροσβεστικά σε κακό..χάλι ..Με τις φόρμες των χειριστών καμμένες από τις φωτιές ! Με όλους εσάς τους κυβερνώντες να τους κόβετε επιδόματα και μισθούς ! Ντροπή σας !
Άγνωστη λέξη για εσάς ..πλέον το γνωρίζω καλά !
Τώρα όσο για την κόντρα που ξεκίνησε  του Κ.Τόσκα με τα ΜΑΤ ...θα δούμε τι θα γινει ! Τα ΜΑΤ θεωρούν ότι τους αδειάζει ο Υπουργός Καλά....περιμένετε τις μειώσεις , σε μισθούς και επιδόματα από τον άλλο μήνα και θα καταλάβετε τι άδειασμα θα έχετε  ...και στο επόμενο συλλαλητήριο να μην χτυπάτε τους συνταξιούχους παππούδες σας αλλά αυτούς που σας διατάζουν !
Εδώ ο κόσμος μας συρρικνώνεται και οι κυβερνώντες μιλάνε για αλλαγή του εκλογικού νόμου , την απλή αναλογική , ψήφο στους 17αρηδες , και δίπλωμα οδήγησης είπε ο Π.Καμμενος μαζί με συνοδό ! Ότι του φανεί του Λολοστεφανή !
Λόγια , λόγια ...Έργα σοβαρά δεν βλέπουμε ! 
Στο Καστελόριζο δεν υπάρχουν γιατροί ! Ένας γιατρός και δυο νοσοκόμες είναι με απόσπαση στην Αθήνα εδώ και 5 χρόνια ! Κατα τ' άλλα αν αρρωστήσει κάποιος και δεν μπορέσουν να τον πάνε απέναντι ..στην Τουρκία ..Ναι στη Τουρκία ...τότε καλά σαράντα !  Ειλικρινά δεν έχω λόγια ..Και εσείς μιλάτε για αλλαγή του εκλογικού νόμου ;
Αναρωτιέμαι ...Πως να πας στον πηγαιμό για την Ιθάκη ..μετά από τόσα χρόνια Μύκονο !
Έλα μου ντε...!
Καλά το ταρακούνημα της εβδομάδας ήταν το BREXIT στην Αγγλία ! 
Χαμός στα χρηματιστήρια ! Σε πανικό οι τράπεζες ! Ένα τρόμο η Γερμανία και οι Βρυξέλλες τον έχουν , για αυτό βιάζονται να πετάξουν γρήγορα την Αγγλία για παραδειγματισμό για να μην ακολουθήσουν και άλλες χώρες ! 
Τι μίσος έχουν για την Αγγλία οι Γερμανοί ; Όπως έχουν και για εμάς ! Είμαστε μεγάλο απωθημένο του β' Παγκοσμίου πολέμου !
Είναι πολύ βαριά η γερμανική μπότα στο λαιμό των Ευρωπαίων ! Θα έπρεπε να αναθεωρήσει την στάση της ! Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρεύονταν οι πολίτες της !
Τώρα τι θα γίνει....τι θα επακολουθήσει ...είπαμε ο Θεός να βάλει το χέρι του !
Όσο για τα πανηγύρια που έκαναν οι κυβερνώντες για την νίκη των Podemos...
Τελικά απλά..τη πάτησαν και τα ..μαζεψαν που βγήκε ο Ραχόι .
Είναι καιρός πια να σκεφτούμε που μας πηγαίνουν οι..κυβρνώντες..Μην περιμενουμε την τελευταία στιγμή !...
Κλείνοντας θα πω : Ας ενεργοποιήσουμε την κυτταρική μας μνήμη .Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε καταδικασμένοι ! Μας παρουσιάζουν τις αλήθειες σαν ψέματα και τα ψέματα σαν αλήθειες ! Αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε , να τους χάζεύουμε ,και να υπομένουμε για όλα όσα γίνονται...χάνουμε τα πάντα ! Η ιστορία μας ...μας φωνάζει !
Αν χαθεί....που αυτό θέλουν ...Χαθήκαμε !

Το tip της Εβδομάδας ! 

Αγαπημένοι μου , να περάσετε ενα όμορφο καλοκαίρι , όπου κι αν πάτε , ότι κι αν κάνετε ! Ραντεβού το Σεμπτέμβριο !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα 
Τον Σεπτέμβριο με την Χαριτίνη !


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου